avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Gazduire Sedii Sociale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Gazduire Sedii Sociale

Salutare .

Sunt interesat de idee Gazduirii de Sedii Sociale intr-un singur spatiu dar stiam ca nu se pot infiinta mai multe firme intr-un singur spatiu decat daca spatiul este delimitat, cu o suprafata de minima 16 MP pentru fiecare firma in parte .

Intrebarea mea este daca stie cineva cum pot gazdui sa zicem 10 sedii sociale in acelasi spatiu, spatiu compus dintr-un apartament de 2 camere .

multumesc mult !
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 21:45, 4 Iunie 2010
simplu...infiintati acele firme pe spatiul respectiv si dovada de spatiu o faceti cu un comodat sau inchiriere
nu cred ca am fost destul de explicit .
cele zece firme au asociati si administratori diferiti .
nu urmaresc sa deschid 10 firme la care sa fiu administrator sau asociat .
urmaresc sa ofer sediu social acelor persoane care vor sa isi deschida o firma si sunt in imposibilitate de a avea un sediu social .
Ceea ce doriti Dvs. s-ar putea realiza eventual de catre o SC care are inscris in obiectul de activita acest tip de servicii prestate tertelor PJ (fie numai ca adresa fie cu spatiu, secretariat, telefon, fax etc)
Ultima modificare: Duminică, 23 Mai 2010
legalmgm, utilizator
Din pacate la registrul comertului regulile sunt extrem de stricte. Practic la infiintarea unei societati se face automat o verificare a sediului si conform legii puteti sa aveti maxim o societate pe fiecare camera. Tinand cont ca nu veti fi asociat in aceste firme, nu va incadrati in exceptiile prevazute de lege.

Dar va mai pot da o idee: sa incercati sa oferiti firmelor puncte de lucru, nu sedii sociale. Nu este cererea atat de mare, dar la infiintarea acestor sedii secundare nu se face verificare de sediu si puteti inregistra cate doriti pe aceeasi adresa.
Legea 31/1990
Art. 17. - (1) La autentificarea actului constitutiv în cazurile prevăzute la art. 5 sau, după caz, la darea de dată certă a acestuia, se va prezenta dovada eliberată de oficiul registrului comerţului privind disponibilitatea firmei şi declaraţia pe propria răspundere privind deţinerea calităţii de asociat unic într-o singură societate cu răspundere limitată.
(2) La acelaşi sediu vor putea funcţiona mai multe societăţi, dacă este îndeplinită cel puţin una dintre următoarele condiţii:
a) imobilul, prin structura lui, permite funcţionarea mai multor societăţi în încăperi diferite;
b) cel puţin o persoană este, în condiţiile legii, asociat în fiecare dintre societăţi;
c) dacă cel puţin unul dintre asociaţi este proprietar al imobilului ce urmează a fi sediul societăţii.
(3) Notarul public va refuza autentificarea actului constitutiv sau, după caz, persoana care dă dată certă va refuza operaţiunile solicitate, dacă din documentaţia prezentată rezultă că nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute la alin. (1).

Daca te regasesti in vreuna din situatiile de la al.2."poti"!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

+ se pot infiinta doua firme/ 2 sedii sociale in garsoniera? ContSters159316 ContSters159316 Eu stiu ca pt sediul social trebue sa ai cate o camera pt fiecare firma dar daca am o garsoniera si vreau sa infiintez doua firme cu acelasi sediu social? ... (vezi toată discuția)
Sediu social raducanu_tatiana raducanu_tatiana Buna ziua. Am si eu o nelamurire. Doresc sa-mi fac o firma. Problema e ca acolo unde vreau sa-mi inregistrez sediul social, mai sunt inregistrate inca trei ... (vezi toată discuția)
2 firme in acelasi apartament. Catalinasd Catalinasd Buna ziua. Am un SRL care are sediul social intr-un apartament de bloc, apartamentul avand 2 camere. Apartamentul este proprietatea parintilor. Cand am ... (vezi toată discuția)