avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despagubiri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despagubiri


buna ziua .bunica mea(decedata in 1999) a detinut o casa si 300mp teren in rm vilcea si in 1999 i s-au retrocedat in baza legii18/1991 art 36 si in baza legii 69/1991 art 113 doar 66 mp teren.cum sa procedez acum sa pot recupera restul de teren?am inteles ca s-ar putea in baza legii 165/2013 sau sa obtin un fel de derogare pt a depune o cerere in baza legii 10/2001(pt a cere despagubiri si pt casa)ce ma sfatuiti sa fac,cum ma puteti ajuta in acest demers/?multumesc
Cel mai recent răspuns: dantronik , utilizator 21:30, 5 Decembrie 2013
cererea afost facuta de bunica care era proprietara terenului si casei,cind am depus cerera acesta de acum am specificat nr de cerere depus atunci de bunica,chiar si copie a cererii,acum am pus la dosar dovada ca sint mostenitoarea dinsei,nu am primit despagubiri nici pe casa,daca merg cu raspunsul in instanta sa deschid actiune pt recuperare de teren(de fapt de masuri compensatorii pt el,pt ca pe teren actualmente exista o parcare),credeti ca am sanse de reusita ati mai auzit cumva de astfel de cazuri?
Da aveti sanse, eu am fost aproximativ in aceeasi situatie cu dvs.(teren instrainat de stat) si am recuperat partial teren si restul despagubiri,oricum trebuie sa va luati un avocat sunt foarte multe chichite pe care nu aveti cum sa le rezolvati fara un avocat.Succes.
Tardiv, după părerea mea. Legea 165/2013 nu instituie nicio posibilitate privind depunerea de noi cereri. Iar pe dreptul comun, nicio şansă, o astfel de acţiune fiind declarată ca inadmisibilă de ICCJ.
Mai exista exceptii?
Da.

Excepţia tardivităţii :duh:

Alte discuții în legătură

Teren intrat in proprietatea statului fara titlu valabil Wien Wien Tatal meu a instrainat in 1988 casa parinteasca situata intr-un oras din jud. Dolj si mostenita de la parintii acestuia. Terenul intravilan in suprafata ... (vezi toată discuția)
Elemente obligatorii la actiunea in revendicare pusa2mimi pusa2mimi Buna ziua, va rog sa ma lamuriti cum pot promova o actiune in revendicare pentru un imobil solicitat in termen legal la toate legile vizand proprietatea, la ... (vezi toată discuția)
Primaria ignora cererea de a depune dosar la anrp sau de a restitui terenul GermanAlex GermanAlex Conform legii nr. 165 din 16 mai 2013, daca primaria nu mai are teren de restituit pe vechea locatie, trebuie sa faca un dosar si sa-l trimita la ANRP pentru ... (vezi toată discuția)