avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Problema !!! ridicare marfa cumparata fraudulos
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Problema !!! ridicare marfa cumparata fraudulos

Buna ziua,

Acum ceva timp, cineva (firma X) m-a contactat pentru a ridica in numele lor ceva marfa. Am fost la depozit, am dat cu subsemnatul, am ridicat marfa si am livrato la adresa la care ma astepta cineva de la firma X. Intre timp, am fost contactat de cei de la depozit ca marfa ridicata de mine nu a fost platita si ca cei de la firma X nu mai raspund la telefon. Eu am fost recomandat ca si angajat al firmei X. Au inceput amenintarile cu politie, etc. Eu am o factura emisa catre firma X(semnata si stampilata de ei) in care se specifica suma pentru care le fac acest transport. Banii nu i-am primit nici eu, nici cei de la depozit. Acum problema este ca m-au cam speriat cu politia si judecata si etc. Eu stiu ca am dreptate si am actionat legal, dar gandurile rele ma bantuie inca.
Intrebarea este : Eu pot pati ceva din toata afacerea asta? Adica am ridicat o marfa pentru o firma tepara, care probabil nu exista.
Cel mai recent răspuns: dagy , utilizator 14:30, 1 Decembrie 2013
problema dvs. este discutabila, in sensul ca, daca se va depune plangere de catre partea vatamata la politie/parchet, veti fi indentificat si chemat pentru declaratii, actiunea dvs. este complicitatea.
dagy a scris:

Adica am ridicat o marfa pentru o firma tepara, care probabil nu exista.

Daca firma "probabil" nu exista, in ce calitate ati ridicat marfa daca nu erati angajat al firmei X?

Nu l-ati contactat pe acel "cineva" care v-a contact si v-a indrumat sa ridicati marfa in numele firmei X pentru a clarifica situatia?

Aceasta firma, m-a contactat telefonic, mi-a expus problema pe care vroiau sa o rezolv (ridicare marfa), eu le-am comunicat pretul meu, le-am emis factura si le-am transportat marfa. Acum nu am cu cine vorbi la aceasta firma pentru ca nu se raspunde la telefon. Nici factura mea nici cea de la depozit nu au fost platite.

In aceasta situatie, ma intreb, de ce sa fiu complice, daca am fost angajat sa fac un transport, iar cei de la depozit stiu ca eu nu fac parte din firma X.
Daca ati prestat un simplu serviciu de curierat dovedit cu documente (factura, etc.) nu cred ca aveti de ce sa va faceti probleme.
Conditiile privind plata dintre cele doua firme nu va privesc.
Nu poate fi pusa in sarcina transportatorului neachitarea marfii de catre beneficiar.
Modalitatile de plata sunt diverse, dupa 30, sau 60 de zile, dupa receptie, etc.
Da, factura exista...stampilta si semnata de ei. Contrct nu am mai apucat a fac... Sper sa fie suficienta factura

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate o intrebare samsarul samsarul am o firma de transport,deci anunturi de mica publicitate,efectuez transport pt o firma ce plateste altei firme cu cec,eu ca transportator duc cecul,cecul nu ... (vezi toată discuția)
Probleme cu facturi materiale de constructii dinamo.nicu dinamo.nicu Sunt administrator la o firma de constructii si in perioada 2008-2009, am cumparat materiale de constructii platite numerar de la mai multe firme am primit ... (vezi toată discuția)
Ma pot acuza de complicitate ???? ptr ca asta vor ! discover discover Buna ziua . Am o SC cu activitate principala transport rutier marfa. Pe langa aceasta activitate mai am si alte licente ,printre care si cea care imi permite ... (vezi toată discuția)