avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Act aditional contract de munca temporara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Act aditional contract de munca temporara

Buna ziua. Sunt angajat intr-o anumita firma si dupa ce am participat la un curs de calificare am semnat un act aditional prin care ma oblig sa restitui costul cursului daca voi inceta contractul de munca(timp de 1 an).
Ca urmare a acelui curs nu am primit vre-un act care sa certifice ca am o calificare(diploma) si am convingerea ca suma trecuta in actul aditional nu este cea reala. Ce ma sfatuiti sa fac in cazul de fata pentru ca dorinta mea este sa plec din firma respectiva. Cum pot afla costul cursului prin mijloace legale.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:42, 25 August 2018
Luati legatura cu cei care au organizat acel curs sa va elibereze o diploma sau un certificat de absolvire a acelui curs.

Costul cursului il puteti afla direct de la cei care l-au organizat.
Cursul a avut loc in perioada 22-25.05.2013, la locul de munca si a fost initiat de catre un austriac al carui nume nu il stiu si nu am putut da de el. Intrebarea este daca pot solicita firmei in mod legal factura si alte detalii. Eu vreau sa plec si nu vreau sa platesc suma trecuta in actul aditional.
Puteti solicita angajatorului sa va comunice care a fost costul acelui curs. Insa exista posibilitatea sa nu va comunice asa ceva.
Exact de asta cred ca actul ala aditional este incheiat pentru a ma speria si pentru a ma tine legat timp de 1 an in firma fara a mai putea beneficia de o marire de salariu si alte avantaje.
Daca eu inchiei contractul de munca, care este procedura care trebuie urmata?Voi fi dat in judecata pentru a plati cursul respectiv? Daca voi fi dat in judecata ei nu vor trebui sa justifice suma respectiva?
Daca incetati c.i.m. inainte de expirarea acelei perioade, atunci veti fi dat in judecata pentru plata cheltuielilor ocazionate de pregatirea sa profesionala, proportional cu perioada nelucrata din perioada stabilita conform actului aditional la contractul individual de munca.

Intr-adevar, vor trebui sa justifice ce reprezinta suma respectiva.

Alte discuții în legătură

Act aditional Vladutwow Vladutwow Buna ziua . Lucrez si eu la o anume firma , care mi-au facut un act aditional pe care l-am si semnat (totul era bine si frumos atunci) care zice : - sa ... (vezi toată discuția)
Formare profesionala Gabriel7809 Gabriel7809 Bună ziua domnule avocat . Am avut un act adițional prin care nu puteam sa plec timp de 3 ani in urma unui curs de formare profesională. Eu am incetat ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de un sfat BajenaruGeorgiana BajenaruGeorgiana Am fost angajata la o firma timp de un an pana in luna mai,la semnarea lichidarii in luna iunie a aparut un act aditional la contract semnat de mine,mentionez ... (vezi toată discuția)