avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Mentinerea arestarii data in recurs
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Mentinerea arestarii data in recurs

Am un dosar cu 10 invinuiti arestati preventiv in timpul urmaririi penale pe 8 zile,masura este mentinuta si de instanta de recurs.Din cei 10 fata de unul nu s-a pus in executare mandatul fiind internat in spital si supus unei interventii chirurgicale.
Cu 3 zile inainte de expirare,parchetul propune arestarea preventiva a celor 10 in calitate de inculpati, pentru diferenta pana la 30 de zile ,in aceeasi zi inainteaza dosarul si cu sesizarea instantei prin rechizitoriu.
Instamta de fond repinge propunerea de arestare ,iar in recursul parchetului :
1.Se admite propunerea de arestare a inculpatilor
2.Desi proppunerea s-a facut in temeiul art 160 indice a si art.267,instanta de recurs admite propunerea de arestare si totodata dispune mentinerea arestarii inculpatilor in temeiul art.301>1
Nelamuriri:
-iinstanta de recurs poate dispune mentinerea arestarii in aceste conditii ?
- procedand astfel nu imi suprima dreptul de recurs prev. de art 300>1 alin 4 ?
Pentrul cel internat ma citeaza separat instanta de fond pentru mentinere in temeiul art.300>1
Cum apreciati aceasta speta,multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: ContSters54906 , utilizator 00:32, 4 Aprilie 2009
Extrem de interesanta speta dar, sincer sa fiu nu am inteles mare lucru.
Poate ar fi mai bine sa reproduceti cumva incheierea instantei de recurs.
=D>
Din cate am inteles eu apreciez urmatoarele:

Instanta de recurs a procedat corect intrucat aceste dispozitii reglementeaza procedura prin care si de care instanta este tinuta sa solutioneze cererea referitoare la starea de arest odata cu primirea dosarului, prin prisma alternativelor pe care aceasta le are, in sensul mentinerii sau revocarii starii de arest. Dupa cum putem observa chiar prin art. 160 se face trimitere la aceasta procedura din art.300^1, nefiind prevazuta alta modalitate de solutionare.

Insa am ceva dubii legate de respectarea termenelor prevazute de art.156 si 160, deoarece spuneati ca erau cercetati in stare de arest.

In ce priveste a doua nelamurire a dvs, ati mai facut vreodata recurs la recurs ? :D

Av. Adrian Posdarie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Admiterea cererii de revocare a masurii arestarii preventive danielungureanu31 danielungureanu31 Buna seara! Am o mare nelamurire: In cazul admiterii cererii de revocare a masurii arestarii preventive a inculpatului, se dispune punerea de indata in ... (vezi toată discuția)
Apel ruonscalafat ruonscalafat dupa ce Tribunalul Dolj va da o hotarare la finalul unui proces de fond, in cat timp trebuie efectuat apelul catre Curtea de Apel Craiova? (vezi toată discuția)
Masura de arestare preventiva eu101 eu101 buna seara . am si eu problema .... cineva a primit mandat de arestare preventiva pe 29 de zile, astazi a fost chemat din nou in fata instantei pentru ... (vezi toată discuția)