avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ordin de protectie deschis de fostul sot impotriva ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ordin de protectie deschis de fostul sot impotriva viitorului sot

Din seria celor multe procese deschise in ultima luna de fostul sot asta este ultimul

Se poate asa ceva?? nici nu poate fi vorba despre ceva real...probabil ca doar inventii... cum ne putem apara impotriva la asa ceva?!?!?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:34, 5 Decembrie 2013
Dar ii trebuie si dovezi: certificate medico legale, martori, vecini etc.


Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Noiembrie 2013
proastasatului, utilizator
Doamna, legea prevede si abuzul procesual, pe care-l poate invoca atat o parte din proces, cat si judecatorul.
Noul Cod Civil are un capitol nou, "Abuzul de drept", situatie în care vă aflaţi, dar cred că nici un judecător nu a aplicat aceaste prevederi noi până acum.
În orice caz, eu vă recomand să faceti un extras cu toate chemările în judecata aflate pe site-ul Just.ro şi lista aceasta să o ataşaţi la toate întâmpinările pe care le depuneţi la dosare.
Pentru un judecător onest, ar trebui să fie dovada unei probleme de sănătate mintală a domnului tată.
Aveti cumva un nou partener, sunteţi pe cale de a vă reface viaţa?
Nu poate obtine ordin de protectie decat prin legea nr. 217/2003 pentru prevenirea si combaterea violentei in familie, iar cf acestei legi :
"violenta in familie reprezinta orice actiune sau inactiune intentionata, cu exceptia actiunilor de autoaparare ori de aparare, manifestata fizic sau verbal, savarsita de catre un membru de familie impotriva altui membru al aceleiasi familii, care provoaca ori poate cauza un prejudiciu sau suferinte fizice, psihice, sexuale, emotionale ori psihologice, inclusiv amenintarea cu asemenea acte, constrangerea sau privarea arbitrara de libertate."
Art. 2^2
In sensul prezentei legi, prin membru de familie se intelege:
a) ascendentii si descendentii, fratii si surorile, copiii acestora, precum si persoanele devenite prin adoptie, potrivit legii, astfel de rude;
b) sotul/sotia si/sau fostul sot/fosta sotie;
c) persoanele care au stabilit relatii asemanatoare acelora dintre soti sau dintre parinti si copii, in cazul in care convietuiesc;
d) tutorele sau alta persoana care exercita in fapt sau in drept drepturile fata de persoana copilului;
e) reprezentantul legal sau alta persoana care ingrijeste persoana cu boala psihica, dizabilitate intelectuala sau handicap fizic, cu exceptia celor care indeplinesc aceste atributii in exercitarea sarcinilor profesionale.
Dupa cum vedeti, nu e cazul, nu i se aplica si nu va obtine.
E de ajuns in cazul fostului sa evite sa se intalneasca cu viitorul sot, sau sa cheme politia atunci cand se intalnesc si viitorul sot il agreseaza.
Posibil ca cererea sa se respinga ca neintemeiata.



Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Noiembrie 2013
gi-jane2, moderator
c) persoanele care au stabilit relatii asemanatoare acelora dintre soti sau dintre parinti si copii, in cazul in care convietuiesc;

eu locuiesc impreuna cu logodnicul meu , viitorul sot si cu fetita.... deci s-ar incadra aici.

Doamna, dvs vb de fostul sot si viitorul sot.. ei nu convietuiesc si nu au o relatie asemanatoare acelora dintre soti.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Noiembrie 2013
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Ordin de restrictie user2032 user2032 Buna seara! Trebuie sa formulez cererea pentru obtinerea unui ordin de restrictie impotriva unui individ, insa nu stiu ce trebuie sa cuprinda aceasta cerere. ... (vezi toată discuția)
Conditii solicitare ordin de restrictie mariascripcaru mariascripcaru in ce conditii pot solicita ordin de restrictie impotriva unei persoane care m-a agresat si ma ameninta in continuare ,persoana nefiind din familie .Multumesc ... (vezi toată discuția)
imobil proprietatea mea - fostul sot refuza sa plece- cum procedez? mariagirbea mariagirbea Buna ziua! Sunt divortata,imobilul in care locuiesc este pe numele meu,nu am sulta de platit,dar nu reusesc pe cale amiabila sa scap de a mai locui impreuna cu ... (vezi toată discuția)