avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie fara preaviz. Ma obliga la respectarea lui ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie fara preaviz. Ma obliga la respectarea lui altfel nu primesc banii pt zilele muncite?

dak imi dau demisia fara preaviz,imi primesc toti banii pt zilele lucrate si pt zilele de concediu?mentionez k doresc sa incetez activitatea pe data de 01.12.2013, exact in ziua de acordare a salariilor. ma obliga cineva sa imi respect preavizul dak eu nu vreau?
Cel mai recent răspuns: elisa_elisa , utilizator 16:16, 30 Noiembrie 2013
Demisia fara preaviz este posibila numai in conditile in care angajatorul nu-si indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca (art.81 alin.8 C.mun.).

Nerespectarea de către salariat a termenului de preaviz reprezintă abatere disciplinară, care justifică sancţionarea sa disciplinară, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.

La incetarea c.i.m. , angajatorul are obligatia de a va achita drepturile salariale aferente perioadei lucrate pana la data incetarii c.i.m. si sa va compenseze in bani zilele de CO neefectuate.

Legea prevede ca salariul se plateste la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.
Legea nu face distinctie in ceea ce priveste plata salariului in cazul incetarii raportului de munca...prin urmare, angajatorul este indreptatit sa va plateasca drepturile salariale aferente pana la data incetarii c.i.m. la data stabilita in c.i.m. pentru plata salariului.
deci nu risc nimic fara preaviz?
Nu aveti ce sa riscati . Indiferent de temeiul de drept al incetarii c.i.m., angajatorul are obligatia sa acorde salariatilor toate drepturile ce decurg din lege, din contractul colectiv de munca aplicabil si din contractele individuale de munca.
formularul de demisie tr sa imi fie dat de firma sau ma pot prezenta eu cu unul?de ce articole tr sa ma feresc in acel formular si ce articole tr sa fie in acel formular pt demisie fara preaviz cu toate drepturile vis-a-vis de salariu si banii pt concediu?
Cererea de demisie nu este un formular tipizat.

Model gasiti aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

Alte discuții în legătură

Se poate lichidarea la zi si plata concediului? Marius201390 Marius201390 Lucrez la o firma de 8 luni si initial am avut contract pe o luna pe urma mi-a fost prelungit pana la 1 noiembrie si de la 1 noiembrie mi-a prelungit pe ... (vezi toată discuția)
Durata preavizului lorelena1306 lorelena1306 Sunt angajat la o firma si doresc sa plec. Am instiintat firma in data de 07.04.2014 printr-o cerere ca imi dau demisia. Seful a confirmat ca in data de ... (vezi toată discuția)