avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Buna ziua ,
In data de 29.11 am lucrat si incheiat un contract de munca,considerata zi de proba , iar conditiile sunt foarte proaste , vreau sa imi dau demisia cum se spune (precizez contractul incepe de pe 2 Decembrie) , iar angajatorul mi-a spus ca trebuie sa semnez o hartie. Stiti cumva despre ce este vorba? Si un contract in cate exemplare se incheie?
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Noiembrie 2013
kenno18, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:39, 2 Decembrie 2013
Nu trebuie sa va dati demisia.

C.i.m. poate inceta in baza unei notificari scrise , in baza art.31 alin.3 C.mun.

Art.31 alin.3 C.mun. : Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.

In acest sens, notificati in scris acel angajator decizia de a inceta contractul individual de munca incheiat, incepand cu data de 02.12.2013, conform prevederilor art. 31 alin. 3 Codul Muncii.
Imi puteti da un exemplu de notificare si ce ar trebui scris.Va multumesc
Domnule Director/Administrator

Avand in vedere prevederile contractului individual de munca inregistrat in Registrul de Evidenta a Salariatilor cu nr. .................. intre S.C. ....................... - in calitate de angajator, si domnul/doamna ...................... - in calitate de angajat, cu functia de ...................................,
Tinand cont ca, potrivit contractului individual de munca, perioada de proba aferenta acestuia este de ...................zile calendaristice/lucratoare,
Luand in considerare art. 31 alin. 3 - Codul Muncii, republicat, care prevede ca “pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia”,
Prin prezenta va aducem la cunostinta hotararea de a inceta contractul individual de munca incheiat cu dumneavoastra, incepand cu data de ......................., conform prevederilor art. 31 alin. 3 Codul Muncii.

Data si Semnatura

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de proba banu20 banu20 in perioada de proba poti sa-ti dai demisia fara preaviz? (vezi toată discuția)
Incetare contract in perioada de proba Florentina04 Florentina04 Buna ziua, Am un angajat de 3 saptamani care nu a dovedit ca este apt pentru postul pe care il ocupa (sofer). Are perioada de proba 90 de zile. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Demisie edward71 edward71 Este adevarat ca se poate demisiona si fara sa semnezi demisia( am vorbit telefonic cu secretara si mi-a zis ca nu este obligatorie prezenta mea si ca se poate ... (vezi toată discuția)