avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... revocarea viceprimarului
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

revocarea viceprimarului

Va rog frumos sa ma edificati si pe mine cum se face revocarea viceprimarului deoarece conform legii 215 revocarea viceprimarului se face la propunerea primarului sau a unei treimi din consilieri si aprobata cu vorul majoritatii, iar legea 393 vorbeste de eliberarea viceprimarului din functie un votul a doua terimi, asadar revocarea viceprimarului se face tot cu doua treimi sau cu majoritate simpla( 50% +1)????
Cel mai recent răspuns: mariam1980 , utilizator 11:02, 3 Decembrie 2013
Art. 69 alin. 5 din Legea nr. 393/2004 statuează că la eliberarea din funcţie a viceprimarului se aplică prevederile Legii nr. 215/2001, care, la art. 57 alin. 5 stabiste că, Schimbarea din functie a viceprimarului se poate face de consiliul local, prin hotarare adoptata cu votul majoritatii consilierilor in functie, la propunerea primarului sau a unei treimi din numarul consilierilor locali in functie.
majoritate simpla sau 2/3???
Trebuie votul a doua treimi pentru eliberarea din functie a viceprimarului. In acest sens, este si practica judiciara.
daca se cere schimbarea din functie a viceprimarului, fara ca acesta sa aiba abateri disciplinare se poate face cu vorul majoritatii simple a consilierilor( 50%+1)???
Daca nu ,va rog sa imi spuneti ce articol, lege se aplica pt ca legea 215 actualizata se pare ca acord acest drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atributiile si modalitati de demitere ale unui viceprimar. Denisa R Denisa R Buna, as dori sa aflu exact care sunt atributiile dar si modalitatile ori conditiile in care un viceprimar poate fi demis din funtie deoarece in legea 215/2001 ... (vezi toată discuția)
Demitere viceprimar. gaby_25 gaby_25 buna ziua. am o nedumerire...sau mai bine-zis o frustrare...este posibil ca un viceprimar care a fost prins in flagrant furand din primarie sa ramana in ... (vezi toată discuția)
Eliberarea din functie a viceprimarului cri_secret_ina cri_secret_ina As dori sa stiu care este temeiul legal care se aplica cu prioritate la eliberarea din functie a unui viceprimar:art.57,alin.(4) din Legea nr.215/2001 sau ... (vezi toată discuția)