avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... teren extravilan construibil
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

teren extravilan construibil

buna ziua,detin 6000mp teren agricol(conform titlului de proprietate),insa vreau sa construiesc o casa.am mers sa cer un certificat de urbanism si am fost informata ca este teren arabil cu drept de constructie.trebuie sa trec terenul la intravilan?daca da ,de ce acte am nevoie?multumesc
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 16:02, 1 Decembrie 2013
Documente necesare pentru scoaterea din circuitul agricol a terenurilor situate în extravilan cuprinde:

- cererea pentru aprobarea scoaterii din circuitul agricol, din partea beneficiarului sau a proprietarului, după caz;
- extrasul de carte funciară pentru informare şi copia actului de proprietate sau a altui act de deţinere valabil încheiat (de exemplu: contract de concesiune, arendă, închiriere), însoţit de acordul proprietarului;
- documentaţia cadastrală;
- certificatul de urbanism, însoţit de planul de situaţie şi de planul de încadrare în zona; planul de situaţie va evidenţia suprafaţa propusă pentru scoaterea din circuitul agricol;
- documentaţia pentru încadrarea terenului în clase de calitate;
- expertiza de evaluare a terenurilor efectuata de evaluatori atestaţi de Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale;
- copii ale documentelor de plată a taxelor de protecţie la Fondul de ameliorare a fondului funciar, virate în conturile Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale şi Agenţiei Naţionale de Cadastru si Publicitate Imobiliara;
- avizul de principiu favorabil al consiliului local pentru extinderea intravilanului, în cazul anumitor terenuri
- avizul Administraţiei Naţionale a Îmbunătăţirilor Funciare;
- memoriul tehnic al lucrării, în care se descrie obiectivul de investiţii.

Scoaterea temporară din circuitul agricol a terenurilor agricole se poate face pe o perioadă de maximum doi ani, cu plata unei garanţii egale cu taxa pentru fondul de ameliorare a fondului funciar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoatere teren din circuitul agricol miroanad miroanad Buna ziua Am un teren in Domnesti pe care doresc sa construiesc. Este intravilan dar agricol. Care sunt pasii si actele necesare pentru a-l scoate din ... (vezi toată discuția)
Scoaterea unui teren din circuitul agricol ContSters57637 ContSters57637 Stie cineva cat dureaza scoaterea unui teren din circuitul agricol si care sunt pasii de urmat? Multumesc anticipat si astept cu interes un raspuns de la voi. (vezi toată discuția)
Schimbarea destinatiei terenului agricol in teren constructii sanda1956 sanda1956 O firma particulara doreste sa instaleze panuri solare (printr-un proiect cu fonduri europene) pe un teren agricol a carui destinatie este de islaz comunal . ... (vezi toată discuția)