avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Anul G-anul in care omenirea si-a pierdut copilaria
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Anul G-anul in care omenirea si-a pierdut copilaria

Omenirea se află la momentul la care este nevoită să recunoască că legile guvernării sale impuse uneori prin forţă şi brutalitate, alteori prin manipulare sau constrângere, dar de cele mai multe ori prin logica principiilor care stau la baza acestora, deci, este nevoită să recunoscă ca legile liberalismului, al economiei de piaţă şi-au atins pragul insuficienţei.
De ce azi? Pentru că azi cercul se închide, sistemul devenind victima propriilor scopuri- acelea de a progresa. Ori tocmai acest progres face ca azi naţiunile să se manifeste unele păşind cu grijă la limita neînţelegerii autosuficienţei atinse, altele în salturi pentru ca să poată atinge umărul naţiunilor puternice.
Or, egalitatea, ce manifestă ea? - Nevoia de detaşare. Dar azi cine işi mai permite să provace cicluri noi în mod artificial, provocări în care şi-ar putea frânge propriile gâturi?

Ce e de făcut?
Azi omenirea se vede obligată să accepte Globalizarea ca o necesitate a existenţei sale, pasul spre maturizarea proprie, singura şansă ca omenirea să nu se autodistrugă datorită manifestărilor independente ale naţiunilor.

Ce ne propune Globalizarea?
Să acceptăm înfrângerea Liberalismului la nivelul naţiunilor şi să revenim la Socialism, compromis autoimpus pentru ca omenirea să nu mai intre vreodată în ciclul mort al existenţei sale.

Care vor fi paşii?
1.Se vor defini Legile care vor guverna convieţuirea naţiunilor şi a omenirii în special în vederea atingerii unui scop comun:
2. Cucerirea Universului ca unic scop care poate genera speranţa dezvoltării continue şi care poate deschide cercul;singurul scop care poate da sens existenţei unei specii care nu se poate manifesta fără de păcate.

Astfel, Pământul va deveni Biserica omenirii dincolo de care aceasta va păşii manifestându-se ca fiinţă matură dar plină de farmec uneori căutând să-L atingă pe Dumnezeu, alteori evadând în negura păcatelor.
Cel mai recent răspuns: marius cioca , utilizator 16:23, 4 Aprilie 2009
Subalternii se razvratesc ca sa devina egali; cei "egali” se razvratesc ca sa devina superiori (Aristotel).

Globalizarea nu e buna... si, poate, nu e nici rea... A fost gandita si pusa in practica dar, la fel ca si in cazul comunismului, teoria nu s-a potrivit cu practica.
Socialismul nu e bun... si, poate, nu e nici rau... Personal, prefer capitalismul fara globalizare... Globalizarea a fost "inventata” pt a veni in sprijinul multinationalelor – pt ca acestea sa isi reduca din cheltuieli (in special cele provenite din diferentele de curs valutar) si sa isi dubleze / tripleze profiturile.

Nu se poate discuta despre o globalizare "reala” cat timp nu sunt recunoscute diviziunile fundamentale intre partile catolice, ortodoxe, islamice etc..., negandu-se diferentele de traditie, de modul in care unii inteleg sa traiasca.
Globalizarea nu e "reala” cat timp statele cu populatie ce traieste la limita saraciei nu vor fi incurajate (si ajutate) sa isi dezvolte capacitatea de productie. Globalizarea redusa numai la ceea ce numim generic "Occident” nu e globalizare – e orice altceva... si in nciun caz nu e necesitate (eventual, e o "necesitate” indusa, o "nevoie” artificiala).

Desi se vehiculeaza ideea ca marile corporatii conduc lumea (desi au influenta puternica) e haios, dar neadevarat pt viitor, cel putin; corporatiile isi "externalizeaza” unele servicii, afacerile mici sau medii vor deveni "creatoare de profit” – ceea ce poate insemna, cu adevarat, ca s-a inchis cercul si... o luam de la capat.
Multinationala (impropriu numita astfel, cred) aproape ca as spune... nu are nationalitate... Fabrica X produce calculatoarele Y...: carcasa se fabrica in W, microprocesoarele in Q, alte componente in diverse state si asamblarea se face in Z... Ce "nationalitate” are aceasta firma producatoare de calculatoare? Altfel spus, prin globalizare s-a urmarit o diminuare a cheltuielilor pt un profit mult-mult mai mare (economiile” fiind facute mai ales la capitolul salarizare). Dar progresul tehnico-stiintific ne aduce in situatia ca tot mai multi indivizi nu vor mai avea locuri de munca (ceea ce fac 2-3 oameni in procesul de productie va fi preluat de o masinarie "desteapta). Ce vor face toti acesti oameni? Populatia lumii – desi pare in scadere – e in crestere tocmai in tzarile slab dezvoltate din punct de vedere economic. In tzarile dezvoltate, populatia e imbatranita... Se va ajunge in situatia ca un angajat sa "tina” in spate 10 indivizi care nu sunt in campul muncii? Nu e posibil...

Scopul comun nu este cucerirea Universului... Un scop comun ar putea fi obtinerea profitului pt bunastarea personala – desi suna tare aiurea!

Pamantul, din pacate, nu va deveni Biserica omenirii – sunt 4 mari religii (considerand hinduismul si budhismul la un loc) ce nu vor fi... conciliate in acest mileniu. Fara aceasta conciliere nu stiu cat putem vorbi despre o globalizare reala... Ce lege ar putea convinge oamenii in sensul unificarii religiei, sau macar a acceptarii (reale) a tuturor conceptiilor religioase?
Cat despre socialism la nivel mondial... Permiteti-mi sa am indoieli.
Nu este vorba nici de socialism nici de vreun neocapitalism cu fata umana.
Am lansat o criza mondiala, v- am aratat cum puteti sa muriti de foame, iar acum venim sa va salvam plini de generozitate si de grija umanitara. TOTUL ESTE SA NE ASCULTATI.
Aveti de ales: muriti de foame, dar liberi, sau va lasati hraniti ca sclavii?
Vi se pare altfel?
Nu cred ca va fi asa usor sa stapanesti lumea, deci ma astept la mari conflicte. Sper totusi sa ma insel

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dune. jihadul butlerian de herbert brian Lelia Ionescu Lelia Ionescu Batalia pentru suprematie intre Om si Masina a inceput. Dupa secole de infruntari, oamenii au devenit constienti ca vor supravietui doar daca vor reusi sa ... (vezi toată discuția)
Cum imparti "tortul" ca in final sa ramana toti flamanzi ?!? elga50 elga50 LECTIA DE SOCIALISM Un profesor de economie de la un colegiu a declarat ca nu a picat vreodata pe cineva la examen, dar ,odata a picat o grupa intreaga. ... (vezi toată discuția)
De ce nu s-ar alia victimele "stangii" si ale "dreptei"? Walther Walther Macar sa nu desconsideram adincimea problemei. Sa alocam energia corespunzatoare cautarii unei iesiri pentru o criza mult mai grava decit un moment de ... (vezi toată discuția)