avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... lipsa adeverinta grupa de munca l 50/90
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

lipsa adeverinta grupa de munca l 50/90

ies acum la pensie si nu pot beneficia de grupa de munca 2 pentru ca nu am adeverinta de grupa pentru ca nu se gaseste tabelul ce trebuia facut in martie 90 ,dupa aparitia l 40/90. tabelul nu a fost facut sau s-a pierdut , firma s-a desfiintat in 1997 si lichidatorul nu are acest tabel . in cartea de munca s-a inscris dreptul de grupa dar cei de la pensii cer si adeverinta . ce pot sa fac ?
Cel mai recent răspuns: tulceanul , utilizator 14:25, 4 Decembrie 2013
ART. 17/ Legea pensiilor
(1) Constituie stagiu de cotizare şi perioada suplimentară la vechimea în muncă sau la vechimea în serviciu acordată în baza legislaţiei anterioare datei de 1 aprilie 2001 pentru perioadele realizate în grupa I, a II-a..........
ART. 159/ Legea pensiilor
(1) Pentru perioadele prevăzute la art. 16 lit. a) şi art. 17, dovada vechimii în muncă, a timpului util la pensie pentru agricultori şi a duratei de asigurare, realizată până la data de 1 aprilie 2001, se face cu carnetul de muncă,

Fata de textul de lege de mai sus, Casa de pensii nu poate solicita si Adeverinta daca perioada de grupa de munca a fost inregistrata in carnetul de munca conf reglementarilor legale de la acea data ( ORDIN Nr. 136 din 29 iulie 1976 pentru aprobarea metodologiei de întocmire, completare, păstrare şi evidenta a carnetului de munca).
multumesc ! incerc si asta .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca nu am dat carnetul de munca la scanat voi putea beneficia de pensie? Pribeag Pribeag Carnetul meu de munca este la mine acasa, nu a fost predat nicaieri, la scanat sau altceva. Voi putea sa ies la pensie cand o sa am dreptu legal de pensie ? ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.va rog sa mi transmiteti de ce casa de pensii iasi ... IDRAS IDRAS Buna ziua.Va rog sa mi transmiteti de ce Casa de Pensii Iasi face abuz de putere si pune oamenii pe drumuri pentru a-si dovedi vechimea in muncă prin ... (vezi toată discuția)
Emigrat 1982, carte de munca pierdut/ facut disparut de guvern Winter Winter Buna ziua, Locuiesc in SUA. Am emigrat legal in 1982. La data plecarii mi s-a refuzat eliberarea cartii de munca. In 1984 am primit o adresa la Ambasada ... (vezi toată discuția)