avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Consecinþele soluþiei de admitere a plângerii ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Consecinþele soluþiei de admitere a plângerii contravenþionale

Buna ziua,

In urma cu ceva vrema (aprilie 2013), am fost 'prins' de un agent de la rutiere care mi-a suspendat permisul pentru 30 zile(neacordare de prioritate) ... injust dupa parerea mea . Am depus plangere la judecatorie si intr-un final pe "portal.just.ro" apare asa:

28.11.2013
Ora estimata: 08:30
Complet: Camânări/incidente 7
Tip solutie: Admite plângerea
Solutia pe scurt: Admite plangerea contraventionala. Cu apel in 30 de zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica,azi, 28.11.2013
Document: Hotarâre 28.11.2013.

Inrebarea mea este:

Am catigat in prima instanta ?
Politia , in general, face apel ?
Daca nu , dupa cele 30 zile , mi-se anuleaza si procesul verbal ?
Cand merg la politie sa le comunic solutia instantei ? (dupa hotararea definitiva?)
Cel mai recent răspuns: Cristi-Mihai , utilizator 10:57, 3 Decembrie 2013
Buna ziua,
Intotdeauna se promoveaza recurs. Asteptati ca hotararea sa ramana irevocabila .
Dupa cele 30 de zile ? Sau poate dura si mai mult ?
15 zile de la data cand se va comunica sentinta de la fond. probabil asta va fi peste 180 de zile, daca aveti noroc. oricum, acum procesul verbal e anulat si masura suspendarii la fel, sentinta este executorie.
Cineva pe alt forum , la aceeas intrebare mi-a raspuns asa:

"Faptul ca se adimite plangerea , inseamna ca am castigat ? inseamna ca se va judeca speta...ce recurs sa se faca la o plangere admisa ? "

Are dreptate?
Faceti cumva un test? Probabil ca s-a gandit ca partea care a castigat nu are interes sa faca recurs. Eu de unde sa stiu ce a gandit cand a spus asta?

Alte discuții în legătură

Permis suspendat Toto_1 Toto_1 Buna ziua , Ajutati-ma va rog cu o informatie . Mi-a fost suspendat permisul de conducere pe 3 luni pentru viteza . Am deschis proces impotriva lor pe care ... (vezi toată discuția)
Pv contraventie contestat goctav goctav Voi fi foarte scurt: - Am fost prins de radar, mi s-a suspendat permisul, am depus contestatie la Judecatorie, am pierdut, am facut recurs la Tribunal unde ... (vezi toată discuția)
Cand este definitiva sentinta pronuntata de tribunal? la judecatorie am obtinut anularea pv ,dar IPJ a depus recurs cerand: sa se respinga plangerea mea si sa se mentina Pv de constatare si sanctionare a ... (vezi toată discuția)