Va recomand sa depuneti recurs si sa motivati cu faptul ca aveti un copil minor si nu aveti locuinta. Este posibil s va respinga cererea insa niciodata nu strica sa incercati. Mult succes
Din nefericire, daca e locuinta de serviciu intra sub incidenta Legii locuintei 114/1996,art.2 lit.d, fiind o locuinta care este "destinata functionarilor publici, angajatilor unor institutii sau agenti economici, acordata in conditiile contractului de munca, potrivit prevederilor legale".Deci fostul sot a a primit-o in temeiul contractului sau de munca si fondul de locuinte apartine MIRA pentru angajatii sai.
Incercati totusi si in recurs.
De ce a fost obligat la pensie de intretinere numai 1/5 din veniturile nete?
Sincera sa fiu nu stiu si nici nu inteleg .... de ce doar 1/5? probabil pentru ca judecatorul de la instanta de fond a considerat ca daca atribuie catre mine beneficiul folosirii locuintei (hotarare pe care nu a motivat-o in niciun fel, lasandu-i sotului reclamant loc pentru apel) a considerat ca fata mea nu mai are nevoie si de bani... tine-ti cont de faptul ca la calcului pensiei de intretinere pentru fata mea nu intra si alte sporuri(permanente )ca norma de hrana, si veti obtine o pensie de 250 ron lunar, adica jumatate din suma cu care platesc lunar bona fetei.... halal dreptate,....si batuta, si chinuita , si pe drumuri, si cu responsabilitatea de a fi si mama si tata pentru un copil atat de mic...mai pot sa zic ceva???cinste justitiei din Romania !X-(
Nu inteleg de ce nu v-au dat si din acele sporuri...
Cat despre beneficiul locuintei, sentinta imi apare ca fiind gresita, beneficiul locuintei fiind al sotului in baza contractului de munca... iar catre dv. nu se prea putea atribui... ca nu aveati un drept propriu acolo, ci numai oin calitate de sotie a celui ce lucra in MIRA...
Din pacate, hotararea imi pare corecta legal... doar ca nu e imposibil de schimbat in recurs, asa e!
Puteti sa depuneti recurs, dar, mai mult ca sigur, acesta va fi respins. In recurs, modificarea sau casarea hotararilor care, potrivit legii, au fost atacate cu apel, se va face numai pentru motive de nelegalitate. Faptul ca aveti un minor in intretinere si nu detineti locuinta si ca nu sunteti multumita de procentul pensiei de intretinere nu se incadreaza in motivele de nelegalitate prevazute in art. 304 C. pr. civ. pentru ca instanta de recurs sa modifice hotararea tribunalului. Numai in cazul hotararilor care, potrivit legii, nu pot fi atacate cu apel, recursul nu este limitat la motivele prevazute in art. 304, instanta putand sa examineze cauza sub toate aspectele.
Daca nu sunteti multumita de cuantumul pensiei de intretinere in favoarea minorei, puteti introduce actiune de majorare a acesteia. Daca va uitati pe reglemantarile legale privind norma de hrana, veti vedea ca ea este stabilita pe calorii (nu bani) si diferentiata pe categorii de personal. Astfel, norma de hrana nu poate fi retinuta la baza de calcul a penisie de intretinere. Alaturi de uniforma de serviciu si locuinta de serviciu, norma de hrana reprezinta un beneficiu acordat gratuit, in natura, iar destinatia este strict pentru execritarea meseriei. Numai in situatia in care aceste beneficii nu se pot acorda in natura se acorda contravaloarea in bani, iar sumele nu sunt incluse in categoria veniturilor salariale.
Conf. art. 407 Cod pr. civ. bunurile care servesc la exercitarea ocupatiei debitorului nu pot fi supuse executarii silite decat numai in lipsa de alte bunuri urmaribile si numai pentru obligatii de intretinere, chirii, arenzi sau alte creante privilegiate asupra mobilelor. Textul de lege se refera la obligatiile de intretinere neachitate.