avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil pentru eleva la ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil pentru eleva la postliceala asistenti medical

Buna seara sunt eleva la scoala postliceala in anul III ... nu am mai fost angajat din 2008 ...dar am platit asigurare de sanatate la C.A.S.... in ianuarie fac 28 ani si sunt insarcinata in 23 sapt .Vreau sa stiu daca, ma incadrez la indemnizatia de crestere copil. Si unde trebuie sa depun actele daca ma incadrez...cei de la asistenta sociala de la noi din oras au zis ca doar pana la 26 de ani poti sa iei indemnizatie daca esti studenta....Astept raspuns...Va multumesc anticipat :)
1. Daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) ati urmat, fara intrerupere, cursurile de zi ale scolii postliceale puteti benficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC).

2. - Nu conteaza ce varsta aveti la data nasterii.
- De asemenea nu conteaza daca ati platit sau nu contributia de asigurari de sanatate sau alte contributii.

3. - De la Primarie luati lista cu actele necesare si tot acolo le si depuneti.
- Termenul de depunere este de 60 de zile lucratoare de la data cu care solicitati indemnizatia pentru CCC.

4. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 2
(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:

a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, precum si de o indemnizatie lunara;

b) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, precum si de o indemnizatie lunara.
...

(5) Cele 12 luni prevazute la alin. (1) pot fi constituite integral si din perioadele in care persoanele s-au aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:
...

m) frecventeaza, fara intrerupere, cursurile de zi ale invatamantului preuniversitar, inclusiv în cadrul programului „A doua sansa”, sau, dupa caz, universitar la nivelul studiilor universitare de licenta ori de master, precum și ale invatamantului postuniversitar la nivel de masterat, organizate potrivit legii, in tara sau in strainatate, intr-un domeniu recunoscut de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, cu exceptia situatiei de intrerupere a cursurilor din motive medicale;
...

5. Scoala postliceala = invatamant preuniversitar.

6. Daca la Primarie refuza sa va primeasca actele faceti o sesizare la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC.
multumesc frumos pentru raspuns am sa ma interesez la primarie :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil Golosie Golosie Am o intrebare : Daca un minor are un copil iar tatal copilului a lasato , poate bunica minorului sa beneficieze de o indemnizatie pentru cresterea ... (vezi toată discuția)
Acordare indemnizatie crestere copil iulianail iulianail Buna ziua, vreau sa stiu daca urmez o forma de invatamant la zi (postliceala sanitara) si sunt insarcinata, as putea beneficia de indemnizatie pentru crestere ... (vezi toată discuția)
Ccc dupa terminarea scolii postliceale maria85maria maria85maria Buna ziua,am ramas insarcinata in ianuarie,nasterea probabil ar fi octombrie.Sunt la postliceala anul 3.Am licenta in iulie atunci se termina scoala.Anul ... (vezi toată discuția)