avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa radiodifuziune pentru societati e obligatorie?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa radiodifuziune pentru societati e obligatorie?

buna seara!!ajutati..ma sa ajung la un raspuns la urmatoarea intrebare.. de ce e obligatorie taxa RADIODIFUZ. la soc.comerc in cazul in care nu se foloseste acest serviciu?Cum se procedeaza ptr a demonstra ca nu detin nici radio si nici TV? ce se intampla daca nu platesc? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Komkao Consulting , Consultant protectia mediului 12:58, 3 Decembrie 2013
Legislatia prevede ca societatile comerciale au obligatia achitarii acestei taxe indiferent daca au sau nu receptor. Daca nu platiti este prevazuta o amenda de la 100 la 500 ron si dublul taxei pe un an. In schimb, in 2011 o decizie a Inaltei Curti de Casatie si Justitie a anulat articolul din lege care obliga societatile sa plateasca taxa. Cei de la tv si radio de stat, in foamea lor mare de bani publici, considera ca legea e mai presus de o hotarare judecatoreasca si trimit instiintari de plata in acest sens. Dvs. decideti daca platiti sau nu. Pe forum gasiti discutii in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa radio tv pentru sc gabita.73 gabita.73 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati. Am primit din partea Radio Iasi o notificare prin care sunt anuntata ca trebuie sa platesc acea taxa radio-tv conform HG ... (vezi toată discuția)
Taxa radio si taxa tv yx32_angel yx32_angel Am primit, cum era de asteptat o somatie pentru plata taxei de radio..am cautat in legislatie si am vazut ca exista o Decizie a Inaltei Curti de Casatie si ... (vezi toată discuția)
Taxa radio este obligatorie pt apartamentele la care nu locuieste nimeni? Marius Nou Marius Nou Buna ziua! Detin un apartament la care nu mai locuiesc de mai mulţi ani si am instiintat furnizorul de energie electrica de acest lucru pentru a fi scutiti ... (vezi toată discuția)