Am primit, cum era de asteptat o somatie pentru plata taxei de radio..am cautat in legislatie si am vazut ca exista o Decizie a Inaltei Curti de Casatie si Justitie prin care se anuleaza cele 2 taxe...Insa numai Hotararea 977/2003 a fost modificata, in sensul ca cei care au activitatea suspendata nu trebuie sa plateasca aceasta taxa...dar daca eu nu am declarata activitate la sediul social? nici macar de birouri? ar trebui sa platesc? si aceasta lege are efecte retroactive?.....presupun ca nu
Iar in ceea ce priveste taxa tv, atata timp cat nu a fost adoptata nicio hotarare de guvern in acest sens, presupun ca, intradevar, aceasta taxa numai trebuie platita odata cu intrarea in vigoare a Deciziei prin care s-a anulat aceasta taxa.
Dumneavoatra ce ziceti/? trebuie sau nu trebuie sa platesc aceste taxe?
Multumesc
HG privind taxa radio tv - modificarea a fost ulterioara Deciziei Inaltei Curti de Casatie si Justitie , asa ca la noi la nimeni . Au fost castigate procese in instanta si inainte de aparitia acestei Decizii asa ca existind aceasta sfatul este de a nu achita
TAXA RADIO-TV ESTE O TAXA DE SOLIDARITATE SOCIALA!
Ea trebuie platita chiar daca nu este declarata activitate la sediu, singura posibilitate de a nu fi platita este ca activitatea societatii sa fie suspendata.
Si taxa este perfect legala!B-)
nu prea mi se pare logic.platesc televiziunea prin cablu in care este trecut si tvr.din cate stiu eu cei de la firma de cablu platesc catre tvr niste drepturi.eu in locul celor de la firma de cablu as scoate tvr din grila si sa vada intradevar cati romani urmaresc acest post si ce emisiuni de tot rasul fac.numai la noi se intampla acest lucru.suntem de rasul curcii.