avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Datorie banca
Discuție deschisă în Executare silită

Datorie banca

Buna ziua, am o cunostinta care are o datorie la o banca ajungandu-se la executie. Banca la care I se vireaza drepturile salariale I-a blocat cardul lasand sa se ridice de pe card doar alocatia copilului si specificand ca orice suma va intra pe card in afara de salariu va fi retinuta. Intre timp persoana a facut o intelegere cu executorul obligandu-se sa vireze o suma fixa pana la lichidarea creditului si asfel I-a fost ridicata poprirea si deblocat cardul. Persoana trebuie sa primeasca pe cardul de salariu o suma mai mare de bani cam de 12000 de lei de la o casa de ajutor reciproc. Exista cumva posibilitatea ca acesti bani sa fie retinuti de banca pentru vechea datorie sau se poate folosi de ei ?
Cel mai recent răspuns: clautugui , utilizator 12:24, 3 Decembrie 2013
Atata timp cat s-a pefectat un angajament de plata si banca a solicitat ridicarea popririi, nu eixsta nici un pericol ca suma mai mare pe care o veti primi, sa fie retinuta de banca. Dar, asta numai daca, intr-adevar, poprirea a fost ridicata. E bine sa intrebati la banca dvs. daca mai exista ceva acolo.......
Daca a fost ridicata poprirea de pe cont, nu se mai pot retine banii care intra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire retinuta dar neplatita TataruDaniel TataruDaniel Buna ziua, angajatorul mi-a retinut din salariul ultimelor 6 luni poprirea dar nu a livrat banii retinuti catre executor . In ce situatie ma aflu defapt? Mi se ... (vezi toată discuția)
Blocare / deblocare cont salariu cristi.a cristi.a Buna ziua, Am o poprire pe conturi pentru care compania la care lucrez achita 50% din venitul meu in contul execturului. Cealalta jumatate merge in contul ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu janny_dinu janny_dinu Am o poprire pe salariu in urma unui imprumut facut si nereturnat. Trebuia sa mi se faca poprire pe 1/3 din salariu, dar in urma instiintarii , mi-a fost ... (vezi toată discuția)