avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cine are dreptul la un bun dobandit prin mostenire de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cine are dreptul la un bun dobandit prin mostenire de o persoana casatorita dupa decesul acesteia

Intr-un certificat de mostenitor sunt doua persoane :sotia decedatului si fiica acestora (casatorita ). Daca fiica decedeaza in timpul casatoriei din care a rezultat un fiu sotul are dreptul la mostenirea pe care a dobandit-o sotia sau numai fiul ? Cui ii revine mostenirea ,batrana fiind in viata ? Va multumesc anticipat !




Cel mai recent răspuns: cmary , utilizator 10:20, 4 Decembrie 2013
Tot ce avea defuncta la momentul decesului (inclusiv mostenirea de la tatal ei) se va imparti intre sotul supravietuitor (1/4) si copil (3/4).
Ce ar trebui sa faca acestea , ca fiului sa-i revina toate bunurile mostenite de mama si bunica .? Multumesc
Nepotul isi va mosteni bunica prin reprezentarea mamei sale.
Tatal ii poate dona fiului partea care i-a revenit.
Daca tatal are o problema si se opune ce e de facut deoarece sotia este f. bolnava. Testamentul sotiei in favoarea fiului rezolva ceva ?
Sotul supravietuitor este mostenitor rezervatar si poate ataca testamentul.
Sotia ii poate vinde fiului ceea ce a mostenit de la tatal ei.

Alte discuții în legătură

Mostenire Ady00pk Ady00pk As dori sa stiu care e cea mai buna si simpla metoda prin care un om ar putea lasa o proprietate unui minor in varsta de 16 ani? Se poate face testament daca ... (vezi toată discuția)
Labirint Irina Carina Irina Carina O problema cine o poate rezolva? doi batrani parinti a doi copii. la un moment dat batranii hotarasc sa se ''predea '' fiului si norei, nesansa face ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua . e vorba de o mostenire , un apartament . apartamentul ... unoarecare21 unoarecare21 Buna ziua . E vorba de o mostenire , un apartament . Apartamentul a fost pe numele a doua persoane sot - sotie(ambii decedati la ora actuala) . Cei doi soti au ... (vezi toată discuția)