avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Termen de reclamatie pentru vicii ascunse
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Termen de reclamatie pentru vicii ascunse

Buna ziua,

Am postat anterior o intrebare similara si nu am primit raspuns pe intelesul meu.

In Decembrie 2012 am semnat contractul de vanzare-cumparare pentru un apartament.

Va rog sa imi spuneti in cat timp pot reclama viciile ascunse (daca cea mai buna metoda este instiintarea prin executor) si in ce termen pot deschide proce.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 16:56, 9 Decembrie 2013
Buna ziua Art. 1.709 din Cod Civil (1) Cumpărătorul care a descoperit viciile ascunse ale lucrului este obligat să le aducă la cunoştinţa vânzătorului în termenul stabilit prin contract
sau, în lipsă, în termen de 3 luni, pentru construcţii, sau în termen de două luni de 305
la data la care le-a descoperit, pentru celelalte bunuri. În caz contrar, la stabilirea
despăgubirii ce vânzătorul datorează cumpărătorului pentru viciile ascunse, se va
ţine seama şi de paguba pe care vânzătorul a suferit-o din cauza nedenunţării sau
denunţării cu întârziere a viciilor.
(2) Atunci când viciul apare în mod gradual, termenele prevăzute la alin. (1)
încep să curgă din ziua în care cumpărătorul îşi dă seama de gravitatea şi
întinderea viciului.
(3) Vânzătorul care a tăinuit viciul nu poate invoca prevederile prezentului
articol.
Poate va ajuta o postare facuta de catre @darida, la data de 6 decembrie 2013, ora 09:30 - aveti mai jos si linkul:
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina vanduta cretzu194 cretzu194 Buna seara , ieri am vandut o masina , cu care cumparatorul a facut proba s-a uitat la ea etc. , ne-am inteles la pret , a luat masina si a plecat. Ma suna ... (vezi toată discuția)
Buna seara daca cineva mi a vandut o masina defecta de care stia ... co_sti co_sti buna seara daca cineva mi a vandut o masina defecta de care stia ca este defecta si ca se opreste aiurea in trafic si iti pune viata n pericol cum am patit eu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am cumparat si eu o casa si dupa un an am constatat ... evalentin evalentin Buna ziua am cumparat si eu o casa si dupa un an am constatat ca acoperisul nu corespunde cu proiectul de structura ,nici arhitectura casei si nici gazul ... (vezi toată discuția)