Buna ziua am cumparat si eu o casa si dupa un an am constatat ca acoperisul nu corespunde cu proiectul de structura ,nici arhitectura casei
si nici gazul metal nu la instalat.desi la notar a declarat ca casa se vinde cu gaz .metan ,ce pot sa fac, si care e termenul legal sa-l dau in judecata pe dezvoltator
Buna ziua, in primul rand trebuie analizat contractul, apoi vazut daca va incadrati la vicii ascunse sau la vicii aparente. Demersul este acela de a-l notifica pe vanzator si apoi de a apela la instanta de judecata. Termenul general de prescripție este de 3 ani, dacă legea nu prevede un alt termen.
Potrivit art. 1709 alin. 1 Cod civil, „Cumpărătorul care a descoperit viciile ascunse ale lucrului este obligat să le aducă la cunoştinţa vânzătorului într-un termen rezonabil, stabilit potrivit cu împrejurările, sub sancţiunea decăderii din dreptul de a cere rezoluțiunea contractului.” Dacă acesta nu aduce la cunoștința vânzătorului într-un termen rezonabil viciile ascunse descoperite, la stabilirea despăgubirii pe care vânzătorul o datorează cumpărătorului pentru viciile ascunse, se va ține seama și de paguba pe care vânzătorul a suferit-o din cauza nedenunțării sau denunțării cu întârziere a viciilor.