avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua am cumparat si eu o casa si dupa un an am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua am cumparat si eu o casa si dupa un an am constatat ...

Buna ziua am cumparat si eu o casa si dupa un an am constatat ca acoperisul nu corespunde cu proiectul de structura ,nici arhitectura casei
si nici gazul metal nu la instalat.desi la notar a declarat ca casa se vinde cu gaz .metan ,ce pot sa fac, si care e termenul legal sa-l dau in judecata pe dezvoltator
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 21:53, 11 Mai 2023
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, in primul rand trebuie analizat contractul, apoi vazut daca va incadrati la vicii ascunse sau la vicii aparente. Demersul este acela de a-l notifica pe vanzator si apoi de a apela la instanta de judecata. Termenul general de prescripție este de 3 ani, dacă legea nu prevede un alt termen.

Potrivit art. 1709 alin. 1 Cod civil, „Cumpărătorul care a descoperit viciile ascunse ale lucrului este obligat să le aducă la cunoştinţa vânzătorului într-un termen rezonabil, stabilit potrivit cu împrejurările, sub sancţiunea decăderii din dreptul de a cere rezoluțiunea contractului.” Dacă acesta nu aduce la cunoștința vânzătorului într-un termen rezonabil viciile ascunse descoperite, la stabilirea despăgubirii pe care vânzătorul o datorează cumpărătorului pentru viciile ascunse, se va ține seama și de paguba pe care vânzătorul a suferit-o din cauza nedenunțării sau denunțării cu întârziere a viciilor.
In general conducta de gaz se trage până la poarta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este termenul privind reclamatia viciilor ascuns jaguarxkr jaguarxkr Buna ziua, imi puteti spune daca am obligatia de a aduce la cunostinta vanzatorului inainte de a-l actiona in instanta, faptul ca am descoperit vicii ascunse ... (vezi toată discuția)
Vicii ascunse in locuinta noua elyzabeta elyzabeta Buna ziua!! Am achizitionat de curând prin programul prima casa un ap de 3 camere nou in bloc nou. La aprox. O saptamana de când ne-am mutat a cazut tavanul ... (vezi toată discuția)
Termen de reclamatie pentru vicii ascunse alina_valentina alina_valentina Buna ziua, Am postat anterior o intrebare similara si nu am primit raspuns pe intelesul meu. In Decembrie 2012 am semnat contractul de vanzare-cumparare ... (vezi toată discuția)