avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Care este termenul privind reclamatia viciilor ascuns
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Care este termenul privind reclamatia viciilor ascuns

Buna ziua, imi puteti spune daca am obligatia de a aduce la cunostinta vanzatorului inainte de a-l actiona in instanta, faptul ca am descoperit vicii ascunse ale bunului cumparat?
Conform art. 1709 cod civil exista aceasta obligatie care trebuie exercitata intr-un termen rezonabil. Ce inseamna termen rezonabil?
Am auzit variante ca nu ar fi necesara aceasta procedura prealabila.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: jaguarxkr , utilizator 18:16, 20 Octombrie 2015
Stimat forumist,

Înțeleg că vă referiți la termenul de prescripție.

Acesta este reglementat de art. 2531 Cod civil, articol pe care îl puteți vedea aici:

[ link extern ]

Cu stimă.
Binenteles ca NU ma refer la termenul de prescriptie ci la art. 1709 cod civil care dispune ca descoperirea viciilor ascunse trebuie comunicata vanzatorului,sub sancţiunea decăderii, intr-un termen rezonabil. Intrebarea era...daca am descopeit viciul acum o luna si nu i-am comunicat vanzatorului faptul ca am pretentia sa-mi repare prejudiciul suferit, dar il actionez direct in instanta...se mai pune problema decaderii?
Intreb pentru ca se vorbeste de un termen ,,rezonabil'' fara a detalia ce inseamna acest rezonabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua am cumparat si eu o casa si dupa un an am constatat ... evalentin evalentin Buna ziua am cumparat si eu o casa si dupa un an am constatat ca acoperisul nu corespunde cu proiectul de structura ,nici arhitectura casei si nici gazul ... (vezi toată discuția)
Am cumparat 3 masini pentru a le vinde ulterior si am constatat urmatoarele. nicoletaaaa nicoletaaaa Va expun situatia sub forma unei spete: X vinde 3 masini lui y -faimos pentru circulatia acestui fel de marfa. Masinile sunt livrate ,pretul platit pe ... (vezi toată discuția)
Nerespectare proiect casa- cum sa actionez? sesa224195 sesa224195 Acum 2 ani am cumparat o casa P+1 noua de la un particular. Imediat au inceput sa apara crapaturi si fisuri atit la pereti, cit si in grinzile de rezistenta. ... (vezi toată discuția)