avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Probleme inmatriculare auto!!!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Probleme inmatriculare auto!!!

Buna ziua!

In urma primirii unei contraventii pe persoana juridica, am facut contestatie si am scos un certificat de grefa. Ulterior, am instrainat din firma mai multe autoturisme in mai multe judete din tara, atasand la certificatul de atestare fiscala si certificatul de grefa pentru a arata ca amenda este contestata. Mentionez ca si pe certificatul de atestare fiscala este trecuta acea amenda, dar este mentionat, cu majuscule chiar, ca amenda nu este exigibila. Cu toate acestea, unele primarii din tara nu vor sa incuviinteze inmatricularea masinilor de catre noii proprietari pe motiv ca pe certificatul de atestare al vanzatorului apare o amenda si ignora acel certificat de grefa.
Am facut o adresa catre aceste primarii evidentiind art 32 din OG 2/2001 care zice negru pe alb ca plangerea suspenda executarea, dar as vrea sa dau mai multe argumente juridice pentru ca sa ii lamuresc pe acei functionari care se incapataneaza sa nu stampileze fisele de inmatriculare.
Va rog sa ma ajutati in aceasta problema. Multumesc!
PS: Imi cer scuze am publicat intrebarea prima data in alta categorie si nu stiu sa o sterg.

Alte discuții în legătură

Neinmatriculare auto Ina_2011 Ina_2011 Buna seara, Am achiziționat o mașina second hand in Martie 2018, am declarat-o la primărie, dar nu am înmatriculat-o la DRPCIV. Știe cineva dacă exista ... (vezi toată discuția)
Rovinieta gabi_01_85 gabi_01_85 buna ziua.soferul meu a luat amenda electronic pt ca nu aveam rovinieta platita la masina .Cum pot dovedi ca eu nu eram in masina in acel moment si as mai vrea ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala voinea75 voinea75 Va rog ajutati-ma cu un raspuns. Sunt pers fiz autoriz pt taxi. Am fost oprit de cei de la Metrologie, mi s-a intocmit PV de contraventie. Mi s-a dat o ... (vezi toată discuția)