Va rog ajutati-ma cu un raspuns.
Sunt pers fiz autoriz pt taxi.
Am fost oprit de cei de la Metrologie, mi s-a intocmit PV de contraventie. Mi s-a dat o amenda de 2500 lei. Mi s-a confiscat aparatul taxi. Mi-au spus ca s-a umblat in el la memoria fiscala, lucru care nu este adevart. Aparatul a fost gasit sigilat, dar in PV nu s-a mentionat acest lucru (nici ca ar fi fost desigilat).
Articolele de lege care au stat la baza intocmirii PV au fost art 24 alin 2 din OG 20/1992; Art 29 lit i abrogat la Art 31 din OG 20/1992.
Am facut contestatie la Metrologie, in care am solicitat sa se faca expertiza tehnica a apratului.
Foarte grav este ca nu mai pot desfasura activitate de taxi (pt ca n-am aparat).
Fac contestatie in instanta, incerc sa obtin certificat de grefa? Este posibil?
Ce alceva pot face????
Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei şi de aplicare a
sancţiunii se poate face plângere de către persoana fizică sau juridică, în termen de 15 zile
de la data comunicării acestuia, la judecătoria pe a cărei rază teritorială s-a săvârşit
contravenţia.
Ar fi indicat sa apelati la un avocat specializat care sa formuleze plangerea.
E clar, am inteles ce trebuie sa fac. DAR PANA CAND SE REZOLVA SAU NU (in instanta) EU MAI POL LUCRA? IN CE CONDITII? POT OBTINE UN CERIFICAT DE GREFA PT A MI SE DA INAPOI APARTUL ? POT SA IAU ALT APARAT FISCAL? AM VOIE?
Titlu executoriu
previas
Am primit un PV pentru lipsa rovinietei.Ulterior am facut plangere contraventionala in termen legal de 15 zile.Cu toate acestea ANAF a emis somatie si titlu ... (vezi toată discuția)