avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Plangere contraventionala
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Plangere contraventionala

Va rog ajutati-ma cu un raspuns.
Sunt pers fiz autoriz pt taxi.
Am fost oprit de cei de la Metrologie, mi s-a intocmit PV de contraventie. Mi s-a dat o amenda de 2500 lei. Mi s-a confiscat aparatul taxi. Mi-au spus ca s-a umblat in el la memoria fiscala, lucru care nu este adevart. Aparatul a fost gasit sigilat, dar in PV nu s-a mentionat acest lucru (nici ca ar fi fost desigilat).

Articolele de lege care au stat la baza intocmirii PV au fost art 24 alin 2 din OG 20/1992; Art 29 lit i abrogat la Art 31 din OG 20/1992.

Am facut contestatie la Metrologie, in care am solicitat sa se faca expertiza tehnica a apratului.
Foarte grav este ca nu mai pot desfasura activitate de taxi (pt ca n-am aparat).
Fac contestatie in instanta, incerc sa obtin certificat de grefa? Este posibil?
Ce alceva pot face????

SUNT MAI MULT DECAT DISPERAT.

VA MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: voinea75 , utilizator 12:36, 5 Aprilie 2012
In baza aceluiasi act normativ,art 32 puteti de pune plingere impotriva pv la judecatorie in termen de 15 zile de la comunicarea pv.
Am inteles. Imi trebuie neaparat un avocat? Mai pot lucra? Ce trebuie sa fac? Poate dura luni de zile pana se termina procesul.
Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei şi de aplicare a
sancţiunii se poate face plângere de către persoana fizică sau juridică, în termen de 15 zile
de la data comunicării acestuia, la judecătoria pe a cărei rază teritorială s-a săvârşit
contravenţia.
Ar fi indicat sa apelati la un avocat specializat care sa formuleze plangerea.
E clar, am inteles ce trebuie sa fac. DAR PANA CAND SE REZOLVA SAU NU (in instanta) EU MAI POL LUCRA? IN CE CONDITII? POT OBTINE UN CERIFICAT DE GREFA PT A MI SE DA INAPOI APARTUL ? POT SA IAU ALT APARAT FISCAL? AM VOIE?

VA ROG POATE STIE CINEVA/

MULTUMESC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare proces verbal suspendare permis conducere 90 zile florink florink buna ziua. Incep prin a mentiona ca nu am foarte multe cunostinte din mediul juridic. Astfel, orice sfat este binevenit. Doresc sa fac o ... (vezi toată discuția)
Probleme cu fiscul marius144 marius144 Va expun pe scurt situatia: - aparat fiscal taximetru confiscat de cei de la Biroul Roman de Metrologie -intocmit PV de contraventie, amenda 2500 ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu previas previas Am primit un PV pentru lipsa rovinietei.Ulterior am facut plangere contraventionala in termen legal de 15 zile.Cu toate acestea ANAF a emis somatie si titlu ... (vezi toată discuția)