avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită titlu executoriu
Discuție deschisă în Executare silită

titlu executoriu

Am primit un PV pentru lipsa rovinietei.Ulterior am facut plangere contraventionala in termen legal de 15 zile.Cu toate acestea ANAF a emis somatie si titlu executoriu pe suma de 750 ron contravaloarea amenzii.Cum ar trebui intocmita adresa catre ANAF la care sa atasez Plangerea Contraventionala si Citatia?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 11:16, 11 August 2011
Va trebui sa scoateti un certificat de grefa de la Judecatorie prin care sa dovediti existenta plangerii contraventionale si pe care sa il depuneti la Administratia fiscala care a emis titlul executoriu. De asemenea va trebui sa solicitati prin cerere pe care de asemenea sa o depuneti la Finante suspendarea executarii silite pornita impotriva dvs. pana la judecarea definitiva a procesului contraventional. Motivati acest lucru prin faptul ca OG 2/2001 reglementeaza suspendarea executarii sanctiunilor contraventionale pana la judecarea definitiva a cauzei. La aceasta cerere atasati certificatulo de grefa.
Pentru eliberarea certificatului de grefa:
- faceti o cerere catre Judecatorie prin care solicitati eliberarea acestui certificat de grefa
- platiti la posta o taxa de timbru de 1 leu
- cumparati de la posta un timbru judiciar de 0,15 bani, pe care le anexati acelei cereri.
Judecatoria va elibereaza certificatul de grefa in maxim 5 zile de la inregistrarea cererii.
Nu atasati plangerea si citatia, trebuie un certificat de grefa din care sa rezulte ca ati formular plangere contraventioala impotriva PV seria....nr....
Formulati o contestatie la executare, in care faceti referire la art. 31 pct.(1) si art. 32 (3).din OG 2/2001.
Art. 31. - (1) Impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei si de aplicare a sanctiunii se poate face plangere in termen de 15 zile de la data inmanarii sau comunicarii acestuia....
Art. 32 -(3) Plangerea suspenda executarea . ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestație la p.v.c.c rovignete Algiu George Algiu George După ce am făcut contestație la un proces verbal de constatare și contravenție la judecătoria Galați,am primit de la primăria municipiului o somație ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu emis inainte de judecarea contestatiei? ma poate lamuri cineva? antibibita antibibita Am si eu un caz pe care as vrea sa vi-l prezint, poate stie cineva ce pot face pentru rezolvarea acestuia. Este vorba de un proces verbal de contraventie ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis auto nicolaeana1980 nicolaeana1980 Buna. Ma numesc Ana si pe 05.07 am fost oprita de politie in intersectia Dorobanti cu Charles de Gaulle pt ca am \"fortat galbenul\". Nu am semnat procesul ... (vezi toată discuția)