avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Titlu executoriu emis inainte de judecarea ...
Discuție deschisă în Executare silită

Titlu executoriu emis inainte de judecarea contestatiei? Ma poate lamuri cineva?

Am si eu un caz pe care as vrea sa vi-l prezint, poate stie cineva ce pot face pentru rezolvarea acestuia.
Este vorba de un proces verbal de contraventie intocmit de CNADNR in baza unei fotografii (lipsa rovigneta valabila).
Masina respectiva a fost inmatriculata pe persoana juridica, si a fost instrainata in mai 2010.Data la care acest auto a fost surprins fara rovigneta este 12 nov.2010.
Cumparatorul nu a inmatriculat masina pe numele sau, probabil nici pana acum.
In momentul vanzarii (mai 2010) , a fost emisa factura, masina a fost scoasa din evidenta de la adm.financiara, urmand ca respectivul sa se ocupe de inmatricularea acesteia pe numele sau in termen de 30 zile.
Asadar, am primit procesul verbal, am facut contestatie in termen de 15 zile de la primirea acestuia, primul termen fixat asa cum reiese din citatia primita de la judecatorie este in feb.2012.Cu toate acestea, am primit ieri de la ANAF titlu executoriu pentru amenda respectiva, desi contestatia pvc-ului se va judeca abia in feb 2012.

Am mers la ANAF, unde mi se solicita un certificat de grefa, pentru amanarea executarii silite.Pentru acesta ar trebui sa merg la Judecatoria Giurgiu, unde se afla pe rol dosarul de contestatie al pvc. Daca nu le duc certificatul de grefa imi vor bloca conturile si probabil vor lua cei 750 lei cat este cuantumul amenzii respective.
Oricum mi se pare aberant sa ceara certificatul de grefa respectiv atat timp cat pe citatie este precizat nr.proces verbal contestat.
Daca de exemplu se judeca la Satu Mare ar fi trebui sa merg pana acolo???

Stie cineva daca asta este procedura?
Emiterea acestui titlu executoriu este legala?

Va multumesc tuturor,
Cel mai recent răspuns: antibibita , utilizator 11:54, 5 Octombrie 2011
atit timp cit nu le dati certificatul de grefa ei pot continua executarea deoarece simpla citatie nu are valoare juridica fata de terti. Iar acest certificat se obtine doar de la instanta care solutioneaza dosarul.
multumesc matachiro!
nu inteleg de ce trebuie sa merg pana la judecatoria respectiva sa obtin acest certificat, din moment ce banuiesc ca instanta a citat ambele parti.
Stiam ca in momentul cand faci o contestatie asupra unui proces verbal, sanctiunea respectiva nu se aplica decat dupa solutionarea contestatiei.
mi se pare incorecta masura executarii silite inainte de judecarea contestatiei.
instanta nu a citat Fiscul ci CNADNR ca si emitent al pv. Fiscul nu este parte in proces si deci citatia nu are valoare pentru ei.
Ultima modificare: Joi, 15 Septembrie 2011
Mihai Costache, Avocat
un raspuns exact de 10 puncte =D> ,la nivel teoretic aveti dreptate.
partile din proces sunt eu pe de o parte si CNADNR pe de cealta parte.
probabil greseala este la cei de la CNADNR?
adica desi acestia stiau ca respectivul pvc a fost contestat l-au inaintat totusi catre fisc.
deci eu nu am nici o vina, si va trebui sa ma cam plimb pe timpul si pe banii mei (vorba unui personaj pe care il stiti cu siguranta) pentru ca refuz sa platesc pentru ceva ce nu am savarsit.
As dori sa-i dau in judecata, da nu stiu exact pe care din cei doi-fiscul sau cnadnr???
Trebuie sa luati certificatul de grefa de la instanta la care ati contestat procesul verbal de sanctionare. Si apoi trebuie sa cereti pe cale de ordonata presedentiala suspendarea executarii silite la fisc, anexand certificatul de grefa.
Ultima modificare: Luni, 19 Septembrie 2011
Cab. Av. Camelia TUGUI, Avocat

Alte discuții în legătură

Titlu executoriu previas previas Am primit un PV pentru lipsa rovinietei.Ulterior am facut plangere contraventionala in termen legal de 15 zile.Cu toate acestea ANAF a emis somatie si titlu ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala ContSters233678 ContSters233678 Buna ziua, In luna septembrie am primit o amenda contraventionala. Procesul-verbal de contraventie a fost contestat in termen de 15 zile la judecatorie, si ... (vezi toată discuția)
Amenda rovigneta platita-somatie anaf !!! roxana69 roxana69 Acum 3 ani am platit o amenda pentru lipsa rovigneta (in 48 ore). Am trimis dovada platii cu confirmare de primire la CNADNR (adresa indicata in PV), iar acum ... (vezi toată discuția)