avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Munca in zilele de repaus saptamanal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Munca in zilele de repaus saptamanal

va rog sa ma lamuriti daca o persoana lucreaza simbata trebuie sa i se acorde timp liber platit,la 8 ore lucrateprimeste 16 ore libere platite in termen de 60 de zile,daca nu i se acorda un spor de 200%.
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:26, 26 August 2015
Repausul saptamanal se acorda in doua zile consecutive, iar art.113 alin.1 C.mun. prevede ca , repartizarea timpului de muncă în cadrul săptămânii este, de regulă, uniformă, de 8 ore pe zi timp de 5 zile, cu două zile de repaus.

Prin urmare, zilele de repaus saptamanal sunt doua si sunt consecutive.
Daca angajatul efectueaza munca in zilele de sambata si duminica, iar compania plateste pentru orele lucrate 200% mai este necesara si acordarea de zile libere (2 consecutive altele decat sambata si duminica)? Cum apar acestea diferentiate in statul de plata ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, este obligatorie si acordarea a 48 de ore consecutive de repaus saptamanal , daca se lucreaza sambata si duminica.
Ultima modificare: Miercuri, 26 August 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca suplimentara cmd_ro cmd_ro Buna ziua Conform Art. 122 (1) Munca suplimentară se compensează prin ore libere plătite în următoarele 60 de zile calendaristice după efectuarea ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare GABRIEL1960 GABRIEL1960 Se pot efectua ore suplimentare in limita a 48 ore saptamanal fara obligatia angajatorului de a acorda repaos 48 ore consecutive? Daca da in ce mod? Precizez ... (vezi toată discuția)
Compensare ore suplimentare sorinnell sorinnell Buna ziua, De vreo doua luni firma la care lucrez nu ne mai plateste orele suplimentare. Pentru o zi lucrata in weekend primim 8 ore libere peste saptamana, ... (vezi toată discuția)