Buna ziua,
Vă rog să mă lămuriţi în următoarea chestiune: avocatul stagiar are voie să reprezinte un client si să pună concluzii într-un proces aflat pe rolul Tribunalului Militar?
De asemenea, avocatului stagiar ii este permis să reprezinte partea în faţa organelor de cercetare care cercetează o infracţiune care este de competenţa tribunalului?
În ziua în care ați susținut examenul pentru intrarea în avocatură, probabil, v-i s-a indicat în bibliografie și ceva despre o lege a avocatului nr.51.Când ați primit Deciza + . . . + acea legitimație, pe ultima filă scrie tot ceea ce puteți face și e pusă o ștampilă.Mai jos, apar necompletate și alte posibilități de viitor : la susținerea examenului de definitivat etc etc Poate ați primit direct Card.
1) av. stagiari au dreptul de acțiune-pune concluzii etc doar la nivel de judecătorie.
2) av. ce au luat examenul de definitivat, primesc în plus dreptul la tribunal și curte de apel.
3) după 5 ani de la dobândirea calității de av. definitiv cu activitate fără întrerupere, puteți depune concluzii și la ÎCCJ și CCR.
daca sunteti avocat ( alle1) si mai ales avocat care doreste sa intre in instanta de penal ar trebui sa stiti si aceste lucruri.tribunalul militar este asimilat judecatoriei si avocatul stagiar poate sa puna concluzii la tribunalul militar,nu insa la tribunalul militar teritorial sau curtea militara de apel.totodata avocatul stagiar poate sa asiste partea in cursul urmaririi penale in fata oricarui organ de urmarire penala.dar, repet, daca nu stiti nici macar aceste lucruri elementare mai bine faceti divorturi