Am contractat un credit de la BCR in anul 2007 . In urma cu 1,6 -2 ani am observat ca banca imi percepea o dobanda mai mare cu 0,95 % care era trecuta cu pixul in cele doua exemplare de la banca in dreptul marjei fixe ... In fine , banca si-a recunoscut vina si a calculat o suma ,nu am habar cum au ajuns la acea suma si nici nu vor sa-mi spuna ... nu mi-au trimis nicio notificare in acest sens , am solicitat explicatii , banca mi-a solicitat in doua randuri prin doua notificari sa le acord timp ... eu de vreo 7-8 luni vazand ca banca nu face nimic in acest sens le-am comunicat ca pana la rezolvarea litigiului refuz sa mai platesc ... Pe data de 18.11.2013 am primit o noua solicitare din partea bancii sa le mai acord timp ...iar azi am primit de la kruk romania ca in data de 20.11.2013 mi-au cesionat creanta ... ... cred ca in situatia data numai instanta poate face lumina ... poate fi vorba si de ,, fals si uz de fals ????
neplata intregii rate nu a fost o idee buna. Trebuia sa le achitati numai ceea ce le datorati.
Contractul de credit prevede probabil ca in caz de neplata intreaga suma devine scadenta iar banca a profitat de aceasta prevedere si a trimis spre creanta spre executare. Ar fi bine sa le achitati ceea ce datorati iar in cazul in care executarea silita se va face pe sume calculate gresit, se poate face contestatie la executare.
si eu de unde sa stiu suma care trebuia platita daca ei nu mi-au trimis nimic???!!! ...doar solicitari de acordare timp ... faptul ca pe exemplarele lor sunt facute completari cu pixul nu pot fi trasi la raspundere???
pana nu am luat decia de a nu plati , banca nu a facut niciun demers ptr a rezolva problema ...
calculand ...aveti contractul, aveti suma imprumutata si celelalte date necesare ...faceati un calcul...
Cum spuneam, modificarea unilaterala a dobanzii poate fi contestata in cadrul conestatiei la executare pe care o veti formula, daca ei vor incepe una.
Daca nu incep executarea silita ( lucru foarte improbabil ) atunci trebuie sa lamuriti situatia solicitand in scris, printr-un avocat, care va sti ce sa ceara, clarificarea problemelor.
multumesc ptr raspuns ... totusi , de latura penala nu spuneti nimic...de ce ???
vorbeam de o completare facuta pe exemplarele existente la ei ( pe originale ), cu pixul ... deci , nu vorbim de o majorare a dobanzii printr-un act aditional sau orice altceva ci despre completari facute pe contractul original ( exemplarele lor .. doua ... )
nu spun nimic pentru ca in astfel de situatii nu se intampla mare lucru in plan penal. Sigur, este o parghie pe care o puteti folosi pentru a pune presiune pe lucratorii bancii si este o optiune sa formulati o plangere penala, dar nu cred ca se va lasa cu condamnari.
Executare silita
zoltanilona
Buna ziua.As dori si eu un raspuns daca se poate.In 2010 am luat un credit de 22200 pe firma la care sotul meu a pus gaj masina .Am platit cateva rate dupa ... (vezi toată discuția)