Am o firma careia i-am largit activitatea si am avut nevoie sa mai angajez inca o persoana . Nu am apucat sa-i inchei un contract de munca iar in prima zi in care aceasta persoana a venit la munca au venit si inspectorii ITM. Ce se poate intampla cand merg la ITM? Cat este cuantumul sumei pe care ar trebui sa o platesc drept amenda?
art.260 C.Mun
1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
e) primirea la munca a pana la 5 persoane fara incheierea unui contract individual de munca, potrivit art. 16 alin. (1), cu amenda de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru fiecare persoana identificata;
Multumiri! Am totusi o nelamurire : in cazul articolului f) prestarea muncii de catre o persoana fara incheierea unui contract individual de munca, cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei; amenda ii este data persoanei care munceste sau angajatorului?
Va multumesc!
Buna seara.
lit (f) se refera la angajati, da. In cazul prestarii raporturilor de munca fara a incheia CIM pot fi sanctionati si acestia, insa in practica nu se obisnuieste.
Munca la negru
dorana
Buna ziua
Lucrezi de 2 saptamani si inca nu am contractu de munca.A venit acuma control de la ITME,am raspuns la ceva intrebri....intrebarea mea este ,,Pot sa ... (vezi toată discuția)
Munca la negru
JaredNor
Buna ziua. As dori sa stiu ce penalizari exista pentru un angajat ce munceste la negru mai bine de 2 3 ani ( sau stiu eu.. 10 ? ), el neavand un venit sigur pe ... (vezi toată discuția)