avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1046 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare carte verde
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare carte verde

buna ziua,
Problema mea sta in felul urmator,in 1.septembrie2008 am avut un accident,eu fiind pe motor,persoana care ma accidentat,era venit din Anglia,avea asigurare in Anglia,carte verde.Problema de aici incepe,firma care este asociata cu firma acestuia din anglia,este la Cluj,eu sunt din bacau,partenerii lor Astra Asigurari mi-au facut dosarul cu greu,suma pe devizul meu fiind de 158mil vechi.Pana acum mi-au spus cei de la Cluj,ca sa acceptat 74mil vechi si ca in minim 6sapt.ar trebui sa primesc banii...
Intrebarea mea este:Este corect termenul de intrare a banilor,''MINIM' 6saptamani??
As putea sa mai cer niste bani in plus asigurarii,pt ca mo tinut atat??(in 1sept am avut accidentul si nu mi-a dat nimic pana acum)
Cam cat ar dura procesul,in cazul in care eu l-as da in judecata pe vinovat,pentru a imi da restul de bani...se merita sa cheltui bani pentru proces,am sanse??

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 03:54, 5 Aprilie 2009
Daunele lichidate pe acoperire Carte Verde sunt similare cu cele deRCA.Asiguratorul reprezentant in Romania pentru emitentul documentului CV, conform Normelor de aplicare RCA:
Art. 36. - (1) Despagubirea se efectueaza de catre asiguratorul RCA in maximum 15 zile de la data la care
asiguratorul a definitivat investigatia necesara evaluarii sumei pe care este obligat sa o plateasca sau de la data
la care asiguratorul a primit o hotarare judecatoreasca definitiva cu privire la suma de despagubire pe care este
obligat sa o plateasca.
(2) Asiguratorul RCA este obligat sa desfasoare investigatia privind producerea accidentului, in termen de cel
mult 3 luni de la data avizarii producerii evenimentului asigurat, in conditiile in care respectivul accident nu face
obiectul unor cercetari efectuate de autoritatile publice. In termen de cel mult 3 luni de la avizarea producerii
evenimentului asigurat de catre partea prejudiciata ori de catre asigurat, asiguratorul RCA este obligat fie:
a) sa raspunda cererii partii solicitante, formuland oferta de despagubire potrivit propriilor investigatii cu privire
la producerea evenimentului asigurat, in cazul in care se dovedeste indeplinirea conditiilor de asigurare si
producerea riscurilor acoperite prin asigurarea obligatorie RCA; fie
b) sa notifice partii prejudiciate cu privire la motivele pentru care nu a aprobat, in totalitate sau partial, pretentiile
de despagubire.
Art. 37. - Daca asiguratorul RCA nu isi indeplineste obligatiile in termenul prevazut la art. 36 sau si le indeplines-
te defectuos, inclusiv daca diminueaza nejustificat despagubirea, la suma de despagubire cuvenita, care se
plateste de asigurator, se aplica o penalizare de 0,1%, calculata pentru fiecare zi de intarziere.
Verificati daca va incadrati in aceste conditii si actionati ca atare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata dauna asigurari intarziata DenisaJianu DenisaJianu Ce este de facut daca au trecut doua luni de cand ASTRA trebuia sa imi plateasca daunele, iar acest lucru nu se intampla. Am sunat la call center, dar doamna ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - vatamare corporala ionutzmarin ionutzmarin Buna ziua . In Ordinul CSA nr. 8/2008 (art 36 )se stipuleaza faptul ca Asiguratorul trebuie sa plateasca daunele in termen de 15 zile de la ,de exemplu,data ... (vezi toată discuția)
Dosar de vatamare mariogfr mariogfr Buna ziua .... Sotia mea a fost lovita pe trecerea de pietoni de o masina in luna ianuarie 2014 . soferul era asigurat la asirom si si am facut un dosar de ... (vezi toată discuția)