avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident rutier - vatamare corporala
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident rutier - vatamare corporala

Buna ziua .
In Ordinul CSA nr. 8/2008 (art 36 )se stipuleaza faptul ca Asiguratorul trebuie sa plateasca daunele in termen de 15 zile de la ,de exemplu,data primirii unei hotarari judecatoresti definitiva,irevocabila si executorie.
Doresc sa va intreb daca e vorba de zile calendaristice sau lucratoare? Daca am depus hotararea de ex pe 01 , se numara si ziua de 01 sau incepand cu 02 ? Ziua de 01 dec se numara:D ?
multumesc!
Spor si sanatate !
Cel mai recent răspuns: Valentin Geapana , Avocat 22:57, 4 Decembrie 2009
Buna ziua !
Din cate stiu eu legea nr. 172 din 14 mai 2004 pentru modificarea si completarea Legii nr. 136/1995 privind asigurarile si reasigurarile in Romania stabileste calculul termenelor in acest domeniu pe zile lucratoare.
Daca ati depus hotararea pe 01, nu se numara acea zi, ci cu 02.
Cu stima !
ORDIN nr. 8 din 16 iunie 2008
pentru punerea in aplicare a Normelor privind asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule
EMITENT: COMISIA DE SUPRAVEGHERE A ASIGURARILOR
PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 500 din 3 iulie 2008
Data intrarii in vigoare : 03/07/2008
(Atentie ! Este ABROGAT DE ORDINUL 20/2008 IAR ACESTA DIN URMA ABROGAT SI EL DE ORDINUL 21/2009.
Se aplica ordinul in vigoare la data accidentului.)
ART. 36
(1) Despagubirea se efectueaza de catre asiguratorul RCA in maximum 15 zile de la data la care asiguratorul a definitivat investigatia necesara evaluarii sumei pe care este obligat sa o plateasca sau de la data la care asiguratorul a primit o hotarare judecatoreasca definitiva cu privire la suma de despagubire pe care este obligat sa o plateasca.
(2) Asiguratorul RCA este obligat sa desfasoare investigatia privind producerea accidentului, in termen de cel mult 3 luni de la data avizarii producerii evenimentului asigurat, in conditiile in care respectivul accident nu face obiectul unor cercetari efectuate de autoritatile publice. In termen de cel mult 3 luni de la avizarea producerii evenimentului asigurat de catre partea prejudiciata ori asigurat, asiguratorul RCA este obligat fie:
a) sa raspunda cererii partii solicitante, formuland oferta de despagubire potrivit propriilor investigatii cu privire la producerea evenimentului asigurat, in cazul in care se dovedeste indeplinirea conditiilor de asigurare si producerea riscurilor acoperite prin asigurarea obligatorie RCA; fie
b) sa notifice partii prejudiciate cu privire la motivele pentru care nu a aprobat, in totalitate sau partial, pretentiile de despagubire.
(3) Asiguratorul RCA este obligat sa elibereze asiguratului, in termen de 15 zile de la inregistrarea solicitarii acestuia, un certificat privind daunele inregistrate in baza contractului de asigurare, pe parcursul ultimilor 5 ani de relatii contractuale, sau absenta acestor daune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata despagubire dnc dnc Am avut un accident pe 19.05.08 si sa constat dauna totala. Dosarul cu aprobarea sumei de plata lam semnat acum 7 zile, si tot ma duc cu presu ca nu lea mers ... (vezi toată discuția)
Asigurare carte verde silvyu silvyu buna ziua, Problema mea sta in felul urmator,in 1.septembrie2008 am avut un accident,eu fiind pe motor,persoana care ma accidentat,era venit din Anglia,avea ... (vezi toată discuția)
Dobanda conform normelor csa dextar dextar Salutare tuturor masina unui prieten a fost implicat intr-un eveniment rutier in urma cu 1 an si ceva, cei de la firma de asigurari [EDITAT] au refuzat sa il ... (vezi toată discuția)