avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Certificat /diploma pt PFA ?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Certificat /diploma pt PFA ?

Stie cineva daca am nevoie de un certificat/ o diploma ceva pt a imi deschide un PFA ? Mentionez ca PFA-ul vreau sa l folosesc in comercializarea vinului.X-( Merci !
Cel mai recent răspuns: mastera , utilizator 08:29, 11 Decembrie 2013
diplomele de studii sunt suficiente.
Ziceti dvs.
In lege spune ca trebuie sa aveti studii superioare, nu se precizeaza in ce domeniu. Doar ca la Registrul Comertului va cer studii superioare in domeniul in care vreti sa activati. Iar daca ati lucrat in domeniul respectiv mai multi ani si aveti experienta nu se tine cont de ea.
Ca sa va dau un exemplu... Ati terminat o facultate de profil economic si sunteti economist. Dar timp de 10 ani ati lucrat doar in IT. Si vreti sa faceti un PFA pentru consultanta in IT.
Nu o sa va permita cei de la RC sa va deschideti, pentru ca nu aveti studii superioare in IT.
O tampenie... pentru ca unu care a lucrat 10 ani in IT stie mult mai multe decat unu care acum termina facultatea in IT.

Pentru cumercializarea vinului nu cred sa fie nevoie de diploma sau certificat. Oricum legea este corecta doar in varianta celor de la RC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe si probleme pfa ContSters66930 ContSters66930 Buna ziua, Am fost astazi sa depun actele pentru infintarea unui PFA. Vreau sa imi desfasor activitatea pe cod caen 6202 sau 6203... consultanta IT... Avand ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa nico123 nico123 Buna ziua,as dori sa stiu si eu ce pregatire, sau ce experienta trebuie pt infiintarea pfa in domeniul protectia muncii? Mentionez ca sunt economist, iar acum ... (vezi toată discuția)
Inspector ssm sisica sisica Buna ziua ! Am absolvit un liceu teoretic, am terminat facultateade Stiinte Economice (momentan sunt economist) si acum m-am inscris la un master la ... (vezi toată discuția)