avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Inmatriculare auto, certificat fiscal
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Inmatriculare auto, certificat fiscal

Buna seara, am si eu o intrebare daca ma puteti lamuri! De curand am achizitionat o masina adusa din Germania in luna septembrie! Persoana care a adus masina este din Zalau, a vandut-o la o alta persoana din Suceava dupa care am cumparat o eu! Momentan doresc sa o inmatriculez si sa pun la punct dosarul, dupa ce am platit timbrul de mediu si celelalte taxe, am facut RAR ul etc! Am certificatul fiscal al persoanei de la Suceava, perfect valabil, dar certificatul fiscal al persoanei de la Zalau a expirat acum 6 zile, fiind scos pe 26 nov iar dupa noua lege are valabilitate doar pana la sf lunii in care a fost scos! As putea inmatricula masina avand in vedere cele spuse mai sus(cu acest certificat chiar daca e expirat? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cabinet de Avocat Feraru Diana , Avocat 22:17, 3 Decembrie 2013
Mergeti la administratia financiara si solicitati prelungirea certificatului fiscal.
Eu sunt din Iasi, as putea sa merg la administratia financiara de aici si sa solicit acest lucru? Multumesc!
Nu, doar la cea care l-a eliberat.
Ultima modificare: Marți, 3 Decembrie 2013
Cabinet de Avocat Feraru Diana, Avocat
Ceea ce inseamna ca va trebui sa merg la Zalau, deci nu pot face nimic in Iasi! Gandindu ne la partea logica a situatiei, normal ar fi ca certificatul fiscal care sa imi trebuiasca mie, sa dovedeasca ca primul proprietar nu avea datorii in perioada in care a vandut masina domnului de la Suceava, iar eu sa am nevoie de fiscalul valabil in perioada aceasta al ultimei persoane de la care am luat masina! Dar se pare ca legea contrazice aceasta parte, sau cel putin exista explicatii ce ma depasesc!
Ar mai putea fi vreo varianta prin care sa rezolv totul aici fara sa fiu nevoit sa merg la Zalau? sau cea de mai sus e unica rezolvare?

Alte discuții în legătură

Vanzatorul nu imi da certificat fiscal elena cailean elena cailean buna ziua. am cumparat in februarie o masina, de la un domn din bistrita, domiciliat in bistrita. masina era adusa in decembrie din germania, si avea deja ... (vezi toată discuția)
Nu stiu cum sa mai procedez!!! turculetcatalin turculetcatalin Am cumparat un autoturism import Germania de la o persoana din Iasi, am facut contract de vanzare cumparare si am primit si fiscal de la aceasta, surpriza a ... (vezi toată discuția)
Certificat fiscal-problema inmatriculare justinn justinn Buna seara, va prezint o problema (destul de neplacuta) la care, sper din tot sufletul sa-mi dati o rezolvare: La data de 6.12.2013 am cumparat un autoturism ... (vezi toată discuția)