avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... VA ROG URGENT UN RASPUNS taxa timbru judiciar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

VA ROG URGENT UN RASPUNS taxa timbru judiciar

Buna seara, va rog sa ma ajutati cu o informatie, am deschis un proces pentru succesiune ,la deschiderea procesului am trecut ca valoare a imobilului de 20.000 euro, instanta mi-a impus o taxa de timbru judiciar, avand la aceea vreme un singur venit de 800 ron am depus acte doveditoare in acest sens,am facut cerere de scutire a platii taxei de timbru iar instanta m-a scutit de plata taxei . Dupa cateva infatisari s-a facut evaluarea imobilului de catre un evaluator agreat de catre instanta, acesta a evaluat imobilul la 27.000 euro, dupa aceasta evaluare instanta mi-a impus sa achit taxa de timbru pentru aceasta suma. Am facut cerere de scutire de la plata acestei taxe. Am depus actele cerute de catre instanta, referitoare la venitul familial ( 800 ron sotia +303 ron eu) .Cheltuielile familiei sunt destul de mari, locuind cu chirie,avand un copil in intretinere, instantaa considerat ca ma incadrez in prevederile art.8 alin 2 din OG nr 51/2008 si ca in acest temei instanta admite in parte cererea de ajutor public judiciar si a dispus reducerea taxei judiciare cu 50 %. Am facut cerere de reexaminare iar instanta a respins-o ca fiind neintemeiata, respingerea fiind irevocabila . INTREBARE::: se poate revenii asupre unei decizii luate anterior?( scutirea platii taxei judiciare) tinand cont ca am fost scutit de plata taxei judiciare la depunerea dosarului. personal cred ca era normal sa platesc taxa de timbru pe diferenta de 7000 euro, tinand cont ca am fost scutit de plata taxei pentru cei 20.000 euro . Este corecta decizia instantei?
Mai exista vreo cale de atac?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri
Dv. trebuia sa informati instanta asupra oricarei modificari in veniturile dv. In plus, depinde pentru ce s-a efectuat acea evaluare a imobilului.
Nu inteleg de ce ati depus din nou documentele, nu trebuia. Trebuia totusi sa fi informat instanta la momentul modificarii veniturilor si instanta revenea sau nu asupra deciziei initiale.
Taxa de timbru se datoreaza asupra intregii valori rezultate din expertiza; din ea se scade cat ati achitat initial (scutit sau nu).
Depinde de argumente, de ce ati atasat dosarului etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa timbru / scutire partizanu co partizanu co scutirea de taxa de timbru aprobata la prima instanta , este valabila si in apel / recurs ? daca Da, valabilitatea scutirii corespunde doar pentru suma ... (vezi toată discuția)
Taxe timru judiciar apel valik valik cine poate sa-mi spuna cam cat ar costa taxa timbru judiciar apel partaj bunuri comune.valoare imobil 356 000 roni ( valoare estimata expert nereala ). in ... (vezi toată discuția)
Ieșire din indiviziune (teren). taxa de timbru este foarte mare, prin ce altă modalitate aș putea să obțin jumătatea mea? doina-dobrescu doina-dobrescu Buna ziua, Dupa divort, impreuna cu fostul meu sot avem un teren intravilan de 5 ha. De 20 de ani ma rog sa vindem acest teren si nu vrea, nu vrea sa vina la ... (vezi toată discuția)