Buna ziua,
Am un CCM pe o firma care expira in septembrie 2014, prin care la capitolul salarizare au fost introdusi acei coeficienti de salarizare. In momentul cand la s-a marit salariul minim pe economie, am tinut cont si de acei coeficienti de salarizare introdusi in CCM.
Cum pot sa scap de acei coeficienti din CCM, ptr. ca angajatorul nu mai vrea - automat atunci salariul devine mai mare decat cel pe economie, si darile mai mari la stat....... de cate ori se mareste salariul minim trebuie sa tin cont de acei coeficienti.
Care sunt pasii care trebuie urmati...... trebuie transmis la ITM........si in cat timp?
Vin si eu cu o intrebare. Este legal ca in conditiile in care eu am studii superioare, lucrez in domeniul in care am terminat facultatea, sa mi se acorde un salariu de 1100 brut cand salariul mediu pe economie pt cei cu studii superioare este mult mai mare ?
Angajatorul este obligat sa acorde salariul minim brut pe economie indiferent de studiile necesare ocuparii acelei functii ...
Incepand cu 01.01.2011, nu mai exista CCMN care sa oblige angajatorii la aplicarea unor coeficienti de ierarhizare in lipsa unor ccm-uri aplicabile acestora.
Astfel de la 01.01.20134 salariul minim brut lunar este de 850 lei indiferent de studiile necesare ocuparii unei functii.
Salarizare
mirela.onciu
Sunt angajata in functia de referent in comert si marketing.
Sunt licentiata in stiinte economice si contabilitate.
Pe langa consultanta clienti si ... (vezi toată discuția)