Buna ziua
Am parcat masina pe un teren (pamant neamenajat) pe care parcheaza toate masinile din zona.Politia rutiera mi-a dat avertisment dar a dispus ADP-ului blocarea rotii.Am platit la ADP deblocarea si cei de-acolo au zis ca ei blocheaza la dispozitia pol rutiere si ca , daca se anuleaza in instanta procesul verbal ei pot sa-mi restituie banii
Intrebare :as vrea sa invoc in instanta un viciu de procedura pt anularea procesului verbal
in proces scrie "...a stationat voluntar pe bdul Eroilor de la Tisa ,pe trotuar, impiedicand circulatia pietonilor"...nu scrie pe ce sens de mers, nici in dreptul carui imobil, nici nu specifica prezenta vreunui indicator
Ar trebui sa verificati daca este semnat sau nu de catre un martor, altul decat agentul constator....cu toate ca ADP-ul , cand blocheaza roti, face si fotografii ale autoturismului. Cel mult puteti solicita instantei inlocuirea sanctiunii amenzii cu sanctiunea avertismentului.
Va atasez articolele di OG 2/2001, pentru a le invoca in plangere:
Art. 7. - (1) Avertismentul consta in atentionarea verbala sau scrisa a contravenientului asupra pericolului social al faptei savarsite, insotita de recomandarea de a respecta dispozitiile legale.
(2) Avertismentul se aplica in cazul in care fapta este de gravitate redusa.
(3) Avertismentul se poate aplica si in cazul in care actul normativ de stabilire si sanctionare a contraventiei nu prevede aceasta sanctiune.
Art. 16. - (1) Procesul-verbal de constatare a contraventiei va cuprinde in mod obligatoriu: data si locul unde este incheiat; numele, prenumele, calitatea si institutia din care face parte agentul constatator; datele personale din actul de identitate, inclusiv codul numeric personal, ocupatia si locul de munca ale contravenientului; descrierea faptei contraventionale cu indicarea datei, orei si locului in care a fost savarsita, precum si aratarea tuturor imprejurarilor ce pot servi la aprecierea gravitatii faptei si la evaluarea eventualelor pagube pricinuite; indicarea actului normativ prin care se stabileste si se sanctioneaza contraventia; indicarea societatii de asigurari, in situatia in care fapta a avut ca urmare producerea unui accident de circulatie; posibilitatea achitarii in termen de 48 de ore a jumatate din minimul amenzii prevazute de actul normativ, daca acesta prevede o asemenea posibilitate; termenul de exercitare a caii de atac si organul la care se depune plangerea.
(11) In cazul contravenientilor cetateni straini, persoane fara cetatenie sau cetateni romani cu domiciliul in strainatate, in procesul-verbal vor fi cuprinse si urmatoarele date: seria si numarul pasaportului ori ale altui document de trecere a frontierei de stat, data eliberarii acestuia si statul emitent.*
(2) Abrogat.*
(3) Abrogat.*
(4) Abrogat.*
(5) In cazul in care contravenientul este minor procesul-verbal va cuprinde si numele, prenumele si domiciliul parintilor sau ale altor reprezentanti ori ocrotitori legali ai acestuia.
(6) In situatia in care contravenientul este persoana juridica in procesul-verbal se vor face mentiuni cu privire la denumirea, sediul, numarul de inmatriculare in registrul comertului si codul fiscal ale acesteia, precum si datele de identificare a persoanei care o reprezinta.
(7) In momentul incheierii procesului-verbal agentul constatator este obligat sa aduca la cunostinta contravenientului dreptul de a face obiectiuni cu privire la continutul actului de constatare. Obiectiunile sunt consemnate distinct in procesul-verbal la rubrica "Alte mentiuni", sub sanctiunea nulitatii procesului-verbal.
Art. 17. - Lipsa mentiunilor privind numele, prenumele si calitatea agentului constatator, numele si prenumele contravenientului, iar in cazul persoanei juridice lipsa denumirii si a sediului acesteia, a faptei savarsite si a datei comiterii acesteia sau a semnaturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constata si din oficiu
Dumneavoastra spuneti ca : "Am parcat masina pe un teren (pamant neamenajat) pe care parcheaza toate masinile din zona"
Apoi mentionati ca in procesul verbal este mentionat: "...a stationat voluntar pe bdul Eroilor de la Tisa ,pe trotuar, impiedicand circulatia pietonilor".
Am o nedumerire....ori era un pamant neamenajat, ori era trotuar?
Poate tocmai acesta este motivul de anulare al procesului verbal. Daca cei de la ADP fotografiaza masinile....solicitati sa va dea o fotografie si sa vedeti exact locatia.
Eu am parcat masina pe pamant, o fi fost candva trotuar dar acum e un teren abandonat, am si eu poze, langa masina e o balta ....DAr, am fost in audienta la seful politiei rutiere care mi-a zis ca acel teren poate figura la primarie ca trotuar,,,am depus o cerere la directia de urbanism sa mi se raspunda cum figureaza la ei acel teren, dureaza 30 zile...
INTRBAREA MEA este daca se poate anula procesul verbal ptr ca nu scrie in dreptul carui imobil, din ce sens de mers...
Nu prea sunt motive de anulare a procesului verbal, dar ce va costa sa incercati. Faceti plangere , solicitand anularea in termen de 15 zile de la comunicarea procesului verbal,instanta competenta fiind judecatorie. Aceste actiuni sunt scutite de taxa judiciara si timbru judiciar.