avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Aplicare comision agentie turism
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Aplicare comision agentie turism

As dori sa stiu in situatia unei agentii de turism exista vreo lege privind comisionul aplicat de aceasta.Dc eu am de la un partener un bilet cu 100 eur cu cat il pot revinde..de exemplu il pot revinde cu 350 eur dc clientul catre care il revand eu accepta pretul?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters307306 , utilizator 23:29, 4 Decembrie 2013
Daca acel client achita pretul biletului, dvs puteti sa vindeti cu cat doriti. NU exista lege care sa va obliga sa practicati o anumita cota de adaos.
Mare atentie in cazul in care sunteti platitor de TVA, la ART. 152^1 Regimul special pentru agenţiile de turism:
(4) Baza de impozitare a serviciului unic prevăzut la alin. (2) este constituită din marja de profit, exclusiv taxa, care se determină ca diferenţă între suma totală care va fi plătită de călător, fără taxă, şi costurile agenţiei de turism, inclusiv taxa, aferente livrărilor de bunuri şi prestărilor de servicii în beneficiul direct al călătorului, în cazul în care aceste livrări şi prestări sunt realizate de alte persoane impozabile.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Decembrie 2013
ContSters307306, utilizator
Nu suntem platitori de tva..eu intrebam dc exista vreo lege prin care este obilgatorie practicarea unui anumit adaos.Multumesc.
Nu exista limite minime si maxime reglementate.

Trebuie declarat comisionul inainte de aplicare printr-o notificare la finante.(De exemplu, intre 0% si 500 %).

Legea nr. 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite:
Art. 1
Constituie activitati comerciale ilicite si atrag raspunderea contraventionala sau penala, dupa caz, fata de cei care le-au savarsit, urmatoarele fapte:
f) nedeclararea de catre operatorii economici la organele fiscale, inainte de aplicare, a adaosurilor comerciale si a celor de comision;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ag. turism rodicasuta53 rodicasuta53 Buna ziua! As avea si eu o intrebare:daca la facturile emise de agentia de turism se colecteaza tva??,inteleg ca pe factura nu se trece tva,dar pe dif dintre ... (vezi toată discuția)
Facturare bilete de avion JENIFER JENIFER Sa zicem ca am o factura de la un furnizor cu bilete de avion 100 lei-tva 19 si taxa hoteliera 2lei-tav 0.Acum vreau sa vand aceste bilete unei persoane ... (vezi toată discuția)
Intrebare rodica53 rodica53 Firma de turism....daca ma poate ajuta cineva..in ce situatii se elibereaza facturi cu tva????biletele de avion si biletele ptr sejur in romania sunt ... (vezi toată discuția)