avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acte de intocmit pentru modificarea salariului minim ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acte de intocmit pentru modificarea salariului minim de la 1 ian 2014

buna ziua, as vrea sa stiu si eu va rog cum se procedeaza in cazul modificarii salariului de baza de la 800, la 850 lei a unui salariat (firma are doar un salariat cu acest salariu )? este suficienta o decizie de majorare, sau trebuie si decizie si act aditional. si de exemplu daca faca decizia/ actul aditional cu data de 20.12.2013 , pot sa trimit revisal pe 6 ianuarie? Multumesc
Avand in vedere ca modificare salariului minim este urmare a adoptarii unui act normativ, nu se incheie act aditional , ci se intocmeste decizie de majorare.

Actul aditional inseamna acordul partilor . Daca un salariat nu vrea sa semneze atuinci ce faceti ?

Buna ziua,

Daca faceti modificarea de salariu in SAGA dupa operarea si validarea statului pe luna decembrie, nu veti avea modificari ale contributiilor pe aceasta luna.

Numai bine
Buna ziua,

Va rog frumos sa imi confirmaqti daca are dreptate contabilul meu sau nu. Din ce am citit aici, daca am inteles bine, nu cred ca are dreptate dar astept confirmarea dumneavoastra.
Am intrebat contabilul asa: ........aceasta decizie de majorare se face si scris?
raspuns: " nu este obligatoriu sa o faci si scrisa, principalul este sa fie inregistrat in revisal majorarea."
Eu inteleg ca aceasta majorare se face in baza acestei decizii care, banuiesc, trebuie sa existe la dosar.
Va rog mult sa imi spuneti daca este corect cum procedeaza contabilul.
Va multumesc frumos si anticipat.
O zi cat mai linistita tuturor!
Orice inregistrare in REVISAL se face in baza unui act emis de catre angajator. Prin urmare, acel contabil va induce in eroare.
Va multumesc frumos.
Avand in vedere SI aceasta greseala, acum sunt convinsa ca trebuie sa il schimb.
Multumesc frumos pentru ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul minim 2014 ataela1 ataela1 Va rog sa-mi spuneti daca pentru a modifica salariul minim pe economie al angajatilor,conf.HG 871/2013 trebuie facut un act aditional la CIM. Daca da,acesta ... (vezi toată discuția)
Salariul minim pe economie hg 817/2013 cirsteaioana cirsteaioana Buna ziua, Daca un salariat are salariul in CIM: 1. Salariul de baza lunar brut: 800 lei 2. Alte elemente constitutive: a) Spor de ......: 309 ... (vezi toată discuția)
Majorare salariu minim 2014 carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Daca se modifica salariul pt a respecta HG 871 / 2013 - adica devine, de la 01.01.2013 850 lei - se poate face decizie colectiva ? Cand se redacteaza si cand ... (vezi toată discuția)