avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... unchiu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

unchiu

Daca intre mama si sora ei decedata cu un an in urma nu s-a facut succesiune ce trebuie facut in acest caz?
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Aprilie 2009
trueblack, utilizator
Cel mai recent răspuns: Manuela Bernat , Consilier juridic 00:02, 5 Aprilie 2009
Daca proprietatea respectiva este inca pe numele socrilor Dvs., nu s-au facut acte de instrainare catre matusa Dvs. si respectiv unchiul, sotul ei, pe hartie nu multe drepturi are unchiul. Daca se face intabularea proprietatii pe numele socrilor si apoi se face mostenirea, mostenitori vor fi copii socrilor, respectiv nepotii.
Dar daca au trecut multi ani, poate dovedi cu martori ca socrii au vrut sa lase totul matusii Dvs, ca impreuna au investit si intretinut casa respectiva, ... ca prin uzucapiune este de fapt bun comun, atunci el are dreptul la 1/2 din casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nepoata din partea tatalui cionoiuroxana cionoiuroxana Buna ziua , numele meu este Cionoiu Roxana sunt din Bucuresti si am 46 ani . Vreau sa va rog sa ma ajutati sa gasesc o modalitate sau sa imi spuneti daca pot ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune carmenbarbulescu carmenbarbulescu Am uitat să precizez faptul ca matuşa şi unchiul meu nu au avut copii. ªi încă ceva...va rog..ce înseamna faptul că mama nu a acceptat moştenirea de ... (vezi toată discuția)
Buna seara! se da urmatoarea situatie! tatal sotului meu (decedat) ... LeoRamona76 LeoRamona76 Buna seara! Se da urmatoarea situatie! Tatal sotului meu (decedat) a lasat mostenire copiilor lui o casa. Socrul meu mai avea o sora care la randul ei avea un ... (vezi toată discuția)