avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA persoane fizice imobiliare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA persoane fizice imobiliare

Am cateva nelamuriri,legate de plata tva ,persoana fizica...;
--Daca se fac vanzari repetate ,si terenul este intravilan agricol sau arabil,se aplica TVA??
--In cazul in care se aplica Tva,acesta nu se solicita, doar pe suprafata care devine curti constructii,adica P.O T-UL din certificatul de urbanism in cazul de fata 35%???
exemplu;se vinde lot teren 500mp ,PRET 10.000 EURO si din certificatul de urbanism reiese ca se poate construi doar pe 35% din suprafata acestuia,aproximativ 165mp amprenta(CASA +GARAJE+ALEI ETC)
165MP CURTI CONSTRUCTII X 20 EUR/M2=3.300 EUR TVA INCLUS?????

Daca doresc tva pentru 500 mp ,primaria sa mi de a voie sa construiesc pe 500mp.......

cu stima

Alte discuții în legătură

Pot construi in intravilan arabil/ pașune? CBM CBM Buna ziua! Am un teren situat in intravilanul localitatii.In 2001 cand l-am cumparat, am solicitat autorizatie de construire casuta cu mansarda( 25mp amprenta ... (vezi toată discuția)
Teren proprietate cu sau fara puz grecudan1 grecudan1 Buna ziua. Am o mare problema si va rog sa ma ajutati. In decembrie am achizitionat un teren in suprafata de 1000 mp. Am asteptat sa treaca anul sa primesc ... (vezi toată discuția)
Teren extravilan curti - constructii. drept de preemtiune? alex1981 alex1981 Buna seara, pentru vanzarea unui teren extravilan care are categoria de folosinta \"curti-constructii\" se poate face contract de vanzare fara respectarea ... (vezi toată discuția)