avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot construi in intravilan arabil/ pașune?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot construi in intravilan arabil/ pașune?

Buna ziua!
Am un teren situat in intravilanul localitatii.In 2001 cand l-am cumparat, am solicitat autorizatie de construire casuta cu mansarda( 25mp amprenta la sol),am inceput constructia dar nu am reusit sa o finalizez, din cauza unor probleme personale.Din 2001 pana in 2017 am fost impozitata pentru teren intravilan( toata suprafata, 700mp) cu constructie finalizata, desi nu era.
Din 2017 am fost impozitata pentru 700mp teren intravilan, categ arabil, iar casa nu a mai aparut la impozit.
Acum am hotarat sa clarific problema.Am mers la o firma de cadastru, pentru a repozitiona tarusii ( tarusii vechi, pusi in 2001 s- au afundat in pamant, iar gard nu facusem atunci.Firma de cadastru mi-a cerut extras CF si adeverinta de la primarie cu categoria de folosinta a terenulu.Pe extras CF scrie " intravilan 700mp, categorie- altele".Pe adev de la primarie scrie " teren intravilan- categorie arabil"(?!).Iar firma cadastru a trecut "pașune"(???!!!)
Problema mea este : daca ma afecteaza categ de folosinta ( arabil/pașune/altele)daca eu vreau sa construiesc/ modific/consolidez constructia existenta pe teren?
De asemenea, as vrea sa stiu daca nu ar trebui sa coincida categ de folosinta de la cadastru/ primarie/CF?Pot face drum de acces, garaj, etc pe intravilan arabil/pașune?
Pot sa execut lucrari pe constructia pre- existenta, sau trebuie sa obtin , din nou , toate avizele?Mulțumesc!
Ultima modificare: Luni, 7 Octombrie 2019
CBM, utilizator
Cel mai recent răspuns: Bogdan Costache , Avocat 02:52, 9 Octombrie 2019
Nu se poate construi pe teren arabil.
Trebuie sa efectuati formalitatile de schimbare a categoriei de folosință in "curti constructii" (printr-un PUZ emis de consiliul local) astfel incat sa puteti cinstrui pe teren.

Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare teren?? nutu_tim nutu_tim Buna ziua, am si eu o nelamurire, daca poate cineva cu experienta sa ma ajute: recent am achizitionat un teren intravilan, intr-un sat langa timisoara. In ... (vezi toată discuția)
Schimbare categorie de folosinta teren intravilan pasune in curti contructii SaraDenisa SaraDenisa Buna seara. Detin un teren intravilan care are trecut in cartea funciara la categoria de folosinta ; pasune. As dori sa schimb categoria de folosinta in curti ... (vezi toată discuția)
Intravilan extins florinst florinst Buna.Am primit 300mp ca tanar casatorit in intravilanul extins al localitatii si am construit o casa pe aceasta parcela.Dupa receptie am aflat ca terenul ... (vezi toată discuția)