avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua Detin un teren cu categoria de folosinta ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua Detin un teren cu categoria de folosinta pasune situat ...

Buna ziua
Detin un teren cu categoria de folosinta pasune situat in extravilanul unei localitati Pe teren exista o constructie (saivan de oi si casa) conform extrasului Cf. La primarie platesc impozit cladiri pf si teren intravilan.. Este corect ca acest teren sa fie impozitat ca si teren intravilan tot sau ar trebui sa platesc impozit intravilan doar suprafata pe care exista constructii si daca ar trebui sau nu sa fac dezmembrare pentru delimitare.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: simona stingu , utilizator 16:13, 18 Februarie 2025
Casele de locuit sunt situate doar in intravilan. Aveți proces verbal de recepție sau edificare a casei? În baza cărui document a fost înscrisă casa în CF?
Ultima modificare: Marți, 18 Februarie 2025
adriandimitriu, utilizator
Constructiile sunt inscrise in CF din timpul CAP-ului. Problema mea nu este impozitul pe cladiri.
Problema este impozitul pe teren pe care il platesc ca si teren intravilan pentru toata suprafata detinuta (mult, mult mai mare decat suprafata construita) desi suprafata se afla in extravilanul localitatii. Intrebarea mea este daca a fost impus corect de primarie ca si teren intravilan doar pentru motivul ca are curti constructii si daca nu ar trebui sa platesc teren intravilan doar pentru suprafata construita si restul care figureaza ca pasune ca si teren extravilan????

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare categorie de folosinta teren intravilan pasune in curti contructii SaraDenisa SaraDenisa Buna seara. Detin un teren intravilan care are trecut in cartea funciara la categoria de folosinta ; pasune. As dori sa schimb categoria de folosinta in curti ... (vezi toată discuția)
Teren extravilan curti constructii AndiCretu AndiCretu Buna ziua, Incerc sa fac PUZ-ul pentru un teren (1.5Ha) si ma confrunt cu o situatie neobisnuita. O sa incerc sa explic cat mai clar: - Terenul apare in CF ... (vezi toată discuția)
Intravilan extins florinst florinst Buna.Am primit 300mp ca tanar casatorit in intravilanul extins al localitatii si am construit o casa pe aceasta parcela.Dupa receptie am aflat ca terenul ... (vezi toată discuția)