avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... incadrare teren??
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

incadrare teren??

Buna ziua,
am si eu o nelamurire, daca poate cineva cu experienta sa ma ajute:
recent am achizitionat un teren intravilan, intr-un sat langa timisoara. In extrasul CF de informare, cat si in cel de autentificare si in contractul de vanzare cumparare, apare ca fiin teren intravilan, categoria de folosinta altele. Nu prea inteleg la ce se refera. Apoi, ca un cetatean de bunacredinta, am mers la primaria localitatii pentru a-l declara spre impozitare. Ajuns aici, functionarul foarte cumsecade si binevoitor, mi-a facut copii dupa cf, contract vanzare-cumparare, buletin, si m-a pus sa completez o fisa, iar la categoria terenului, m-a pus sa completez intravilan arabil, pentru a nu plati o suma f f mare la impozit, urmand ca in momentul in care ma decid sa construiesc, sa trec din toata suprafata terenului doar o parte in intravilan construibil, doar cat e casa. A mentionat ca se face foarte simplu, si se rezolva local la primarie. Acum insa, in urma "sondarii"internetului, inteleg ca pentru a construi pe aceasta bucata de teren trebuie sa fac un PUZ???? asta ar costa enorm!!! Mentionez ca langa terenul meu, si in stanga si in dreapta sunt construite locuinte, sunt utilitati in fata terenului (apa, gaz, curent). Cum se procedeaza pentru a construi? Sau pot sa cer la primarie pur si simplu sa modifice din intravilan arabil in intravilan constructii? Repet, in CF mentioneaza intravilan altele. Daca l-au modificat asa pur si simplu in intravilan arabil, il pot modifica iar, nu?
Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 11:16, 4 Mai 2012
Solicitati un certificat de urbanism sa vedeti ce regim juridic are terenul.
Pai chiar inainte sa il cumpar, cu o saptamana, fostul proprietar a scos un CU, pentru construire imobil P+1E. In CU, apare la regim economic, cat si la regim juridic, aceeasi chestie: teren situat in intravilan, categoria de folosinta altele. Eventual as putea sa vatrimit o copie de pe CU, pe o adresa de mail, sa imi spuneti o parere? Va rog, dc se poate. Vad ca aici nu am optiune sa incar fisiere. Multumesc
Ultima modificare: Joi, 3 Mai 2012
nutu_tim, utilizator
Incercati, o gasiti la profil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot construi in intravilan arabil/ pașune? CBM CBM Buna ziua! Am un teren situat in intravilanul localitatii.In 2001 cand l-am cumparat, am solicitat autorizatie de construire casuta cu mansarda( 25mp amprenta ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! cu ceva timp în urma am cumparat un teren, pentru ... Alexandru.Axl Alexandru.Axl Buna ziua! Cu ceva timp în urma am cumparat un teren, pentru a putea construi o cabana.... înainte sa cumpăr terenul am verificat dacă terenul este ... (vezi toată discuția)
Schimbare categorie de folosinta teren intravilan pasune in curti contructii SaraDenisa SaraDenisa Buna seara. Detin un teren intravilan care are trecut in cartea funciara la categoria de folosinta ; pasune. As dori sa schimb categoria de folosinta in curti ... (vezi toată discuția)