Buna ziua,
am si eu o nelamurire, daca poate cineva cu experienta sa ma ajute:
recent am achizitionat un teren intravilan, intr-un sat langa timisoara. In extrasul CF de informare, cat si in cel de autentificare si in contractul de vanzare cumparare, apare ca fiin teren intravilan, categoria de folosinta altele. Nu prea inteleg la ce se refera. Apoi, ca un cetatean de bunacredinta, am mers la primaria localitatii pentru a-l declara spre impozitare. Ajuns aici, functionarul foarte cumsecade si binevoitor, mi-a facut copii dupa cf, contract vanzare-cumparare, buletin, si m-a pus sa completez o fisa, iar la categoria terenului, m-a pus sa completez intravilan arabil, pentru a nu plati o suma f f mare la impozit, urmand ca in momentul in care ma decid sa construiesc, sa trec din toata suprafata terenului doar o parte in intravilan construibil, doar cat e casa. A mentionat ca se face foarte simplu, si se rezolva local la primarie. Acum insa, in urma "sondarii"internetului, inteleg ca pentru a construi pe aceasta bucata de teren trebuie sa fac un PUZ???? asta ar costa enorm!!! Mentionez ca langa terenul meu, si in stanga si in dreapta sunt construite locuinte, sunt utilitati in fata terenului (apa, gaz, curent). Cum se procedeaza pentru a construi? Sau pot sa cer la primarie pur si simplu sa modifice din intravilan arabil in intravilan constructii? Repet, in CF mentioneaza intravilan altele. Daca l-au modificat asa pur si simplu in intravilan arabil, il pot modifica iar, nu?
Multumesc mult
Cel mai recent răspuns:
avvalentina , utilizator
11:16, 4 Mai 2012