Bunicul meu a decedat acum 2 saptamani:(.
Eu cu mama locuiam cu el intr-un apartament cu 2 camere.
Mama mai are un frate care are locuinta si care a fost ajutat de nenumarate ori de bunicu si chiar avem chitante in original semnate de acesta ca a primit bani de la bunicu.intrebarea mea este:Daca mama a avut grija de bunicu 5 ani de zile si exista si acele chitante , apartamentul(mostenirea) se imparte tot asa?Tot jumate jumate? Luna asta la sfarsit se face succesiunea si vreau sa stiu daca avem vreun avantaj ca am avut grija de bunicu.Va rog mult daca ma puteti ajuta cu un raspuns!
Tin sa mentionez ca si bunica a murit deci mostenirea se imparte doar la 2 .
Faptul ca mama dv. a avut grija de bunic nu ii confera drepturi in plus la succesiunea acestuia, caci va culege tot 1/2 impreuna cu fratele, acesta din urma, daca tine seama de acest lucru, poate renunta la mostenire si mama dv. sa culeaga intreaga mostenire. Daca nu renunta atunci, cu ocazia iesirii din indiviziune puteti sa solicitati raportarea la masa de partaj a banilor donati de defunct acestuia si astfel mama va avea o cota sensibil mai mare din apartament.
pe langa ce a spus TOP DAN de asemenea puteti aduce la cunostinta instantei cheltuielile pe care le-a facut mama dvs cu bunicul dvs timp de 5 ani, era normal sa contribuie si celalalt copil al bunicului.
va trebuie insa probe-chitante.
Nu trebuie sa fie legalizate de notar si nici nu se poate face acest lucru de vreme ce bunicul a decedat.
....ele au valoarea unui inscris sub semnatura privata.
Succesiuni
Ioana Matache
Buna ziua! Ma numesc Ioana Matache si de 2 saptamani a decedat bunica mea,proprietara unui apartament cu 3 camere. Mentionez ca bunica mea a avut 2 copii,mama ... (vezi toată discuția)
Buna
alina21alina
Buna,am si eu intrebare,eu o am in grija pe bunica din partea mamei,nu este facuta succesiunea dupa bunicu,ea are 2 fete,se poate trece contractul pe numele ... (vezi toată discuția)