avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... buna
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

buna

Buna,am si eu intrebare,eu o am in grija pe bunica din partea mamei,nu este facuta succesiunea dupa bunicu,ea are 2 fete,se poate trece contractul pe numele meu fara succesiune???ele momentan sunt in strainatate,si amandoua nu vin in tara sa faca succesiunea,as dori sa-mi raspundeti daca e posibil acest lucru fara succesiunea mosteniitorilor,sau daca se poate face contract doar pe partea bunicii???va multumesc
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 14:20, 23 August 2010
Alina,
E nevoie de mai multe date. In principiu bunica iti poate face un testament pe cota ei (care este majoritara). Totusi, pentru a fi in siguranta: cand a murit bunicul? Au trecut 6 luni de la decesul lui? Cine a ramas in casa? Cine a platit impozite, etc. Se pot gasi solutii legale. Contacteaza un avocat si functie de datele concrete va identif
Nu ati precizat ce contract doriti sa faceti.
Daca bunul era comun din casnicia cu bunicul sau doar al lui propriu, trebuie dezbatuta succesiunea, intre bunica si copiii lor. Daca mama dvs. e decedata, dvs. si fratii/surorile dvs. daca exista culegeti partea mamei dvs.

Apoi bunica poate sa faca ce doreste cu cota ei, de preferat sa faceti vanzare-cumparare sau mai bine contract de intretinere.

Cele 2 fiice ale bunicii inteleg ca nu vor sa vina, dar vor sa culeaga? adica vor partea lor? daca nu, ar putea da o declaratie de renuntare la mostenire la consulatul roman din tara unde se afla.
buna ziua.
nu se poate face nici un fel de act, fara ca in prealabil sa se procedeze la dezbaterea succesiunii dupa bunicul matern.
ulterior, daca mama dvs. respectiv matusa si bunica doresc, se poate face un act de partaj voluntar la notar, in favoarea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire carmo71 carmo71 ce drept am la mostenire,avand in vedere ca bunica mea a murit si a avut doi copii,din care mama mea care este moarta si cealalta fata este in viata.iar din ... (vezi toată discuția)
Suuccesiune cu peripetii zita74 zita74 Este un caz mai special: bunica mea D-zeu s-o ierte a avut doi fii. Unchiul meu a murit inaintea mamei sale ( nu a avut copii), tatal meu a murit dupa bunica ( ... (vezi toată discuția)
Mostenire vmandrei vmandrei salut! ieri am fost la notar pentru stabilirea succesiunii...dupa bunica mea care a murit acum 6ani....acum 4ani a murit si mama mea. matusa mea- sora mamei ... (vezi toată discuția)