avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

ce drept am la mostenire,avand in vedere ca bunica mea a murit si a avut doi copii,din care mama mea care este moarta si cealalta fata este in viata.iar din partea mamei santem doi copii din care unul este plecat din tara si ar vrea sa-mi dea mie partea lui.ce acte ar trebui sau ce fel de procura ar trebui sa-mi faca.
Cel mai recent răspuns: carmo71 , utilizator 11:36, 29 Iunie 2010
- aveti dreptul la o cota de 1/4 dumneavoastra si iar fratele 1/4, matusa dumneavoastra are dreptul la o cota 1/2, in cadrul cerereii de partaj fratelele dumneavoastra poate sa incheie o tranzactie prin care va lasa dumneavoastra cota lui.
buna ziua .
vocatie succesorala la succesiunea bunicii , aveti dvs., matusa si fratele/sora dvs.
daca fratele/sora doeste sa vedeze cota sa succesorala, va trebui sa dea o declaratie de acceptare a succesiunii .
de asemenea, poate face o procura speciala, prin care va imputerniceste sa-l reprezentati la dezbaterea succesiunii. daca nu doreste sa vina in tara special pt. acest lucru. acestea se pot face prin consulat.
ulterior dezbaterii succesiunii si acceptarii cotelor parti succesorale , fratele poate sa va cedeze cota sa din succesiune . se poate realiza un partaj voluntar.

daca renunta de la inceput la succesiune, cota sa succesorala se va imparti intre toti ceilalti succesori .
fratele este plecat in grecia.cum ar trebui sa procedeze ,avand in vedere ca vrea sa-mi dea mie cota lui?
trebuie sa faca declaratia de acceptare si procura?sau numai una din ele?
declaratie de renuntare sau ramanere strain de succesiune.

Alte discuții în legătură

renuntare in favorem-succesiune furtd furtd buna ziua as dori sa stiu daca in cazul unei succesiuni intre 2 frati (1/2)si o matusa (1/2), (eu fiind unul din frati), in cazul in care renunt la succesiune ... (vezi toată discuția)
Moștenire după bunica Isthrt Isthrt Buna ziua. As dori sa imi dați un raspuns, dacă se poate, la următoarea situație : tatăl meu a decedat de doua săptămîni si momentan dezbatem ... (vezi toată discuția)
Succesiune mostenire bluesky80 bluesky80 Buna seara,va prezint urmatoarea situatie si va rog sa-mi dati un sfat; bunica mea a murit in noiembrie 2011,mostenitori 2 copii dintre care tatal meu care ... (vezi toată discuția)