avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proces civil - Inalta curte de casatie si justie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proces civil - Inalta curte de casatie si justie

Buna ziua,

Am un proces pe rol la judecatoria Gaiesti, procesul a avut infatisare saptamana in curs. Avocata nu s-a prezentat invocand ca este bolnava,

As vrea sa stiu daca explicatia pe care am primit-o de la avocata poate sa fie corecta - mie mi se pare ciudata. Vreau sa stiu daca poate sa ma minta.

Procesul este pentru un teren - act de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct. Initial procesul a fost deschis in Bucuresti (pentru ca domiciului meu este in Bucuresti), la primul termen s-a invocat exceptie si s-a mutat in Gaiesti (unde este terenul).
La termenul din aceasta saptamana (infatisarea nr 3) pe portal just imi apare: Tip solutie: Amână pronunţarea/Solutia pe scurt: Pentru ca părţile să depună concluzii scrise.
/Document: Încheiere - Amânare iniţială a pronunţării.

In mod normal concluziile se depun la sfarsitul unui dosar.

Explicatia primita de la avocata este ca: instanta a invocat exceptie de competenta, retrimite dosarul catre Inalta curte de casatie si justitie, in Bucuresti pentru a stabili care din cele doua judecatorii vor judeca acest caz (sectorul 1 sau Gaiesti).

Este posibil ca un amarat de dosar pentru un teren, care nu s-a judecat niciodata desi dosarul este inregistrat de 1 an si care la infatisarea nr:
1. s-a mutat la Gaiesti;
2. s-au citat partile la Gaiesti;
3 sa se mute la Inalta curte de casatie si justitie (Bucuresti) pentru judecarea competentei?
In mod normal la nu se ajunge asa usor la Inalta curte de casatie si justitie (Bucuresti)

Multumesc anticipat pentru raspuns.

Ultima modificare: Miercuri, 4 Decembrie 2013
Elena1313, utilizator

Alte discuții în legătură

Proces de divort mihaela49b mihaela49b Buna ziua. Eu sunt plecata in strainatate. Anul acesta in februarie cand am fost i tara am deschis proces de divort si am imputernicit avocatul sa ma ... (vezi toată discuția)
Hotarare data cu incalcarea competentei materiale si teritoriale olivia stoicescu olivia stoicescu Ce se intampla cu o hotarare care s-a dat cu incalcarea competentei materiale si teritoriale(ramane valabil ce s-a judecat sau procesul se reia de la 0)? (vezi toată discuția)
Revizuire-recurs (citati intr-un proces despre care nu stiam) a_mirela a_mirela De curand am aflat absolut intamplator de pe internet ca-s citata atat eu cat si tatal meu intr-un proces la Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru un ... (vezi toată discuția)