avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj dupa divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj dupa divort

buna seara,ma aflu in situatia de a deschide partaj dupa divort,bunurile fiind compuse dintr-un apartament cumparat cu credit ipotecar pe 25 ani ,intrebare ce valoare ar trebui sa plateasc prin instanta fostei sotii din suma data pana in prezent la banca si aici ma refer tb sa platesc doar ce sa rambursat din suma imprumutata sau sa fac calculele impreuna cu dobanda banci.multumesc
Trebuie sa luati in calcul si dobanda bancii, adica tot ceea ce ati platit impreuna.
Aceste sume sunt considerate ca au fost platite jumatate/jumatate.
Cine primeste apartamentul preia si creditul in continuare, iar din suma achitata pana in prezent cel care primeste apartamentul si preia creditul trebuie sa dea jumatate celui care nu ramane cu apartamentul.
draghici cornelia a scris:

Trebuie sa luati in calcul si dobanda bancii, adica tot ceea ce ati platit impreuna.
Aceste sume sunt considerate ca au fost platite jumatate/jumatate.
Cine primeste apartamentul preia si creditul in continuare, iar din suma achitata pana in prezent cel care primeste apartamentul si preia creditul trebuie sa dea jumatate celui care nu ramane cu apartamentul.

Nu neaparat... Daca creditul a fost luat in 2008 cand preturile erau duble , nu ar fi corect ca cel care preia creditul sa mai dea si jumatate din ce s-a platit. Sunt situatii in care cel care preia creditul sa mai primeasca si un sprijin pentru achitarea dobanzilor/ratelor. In plus, banca nu va accepta ca unul din soti sa iasa din "schema" fara sa fie inlocuit de un alt girant. Asadar trebuie evaluata valoarea actuala a apartamentului si comparata cu ce mai este de plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, În anul 2017 am achiziționat un apartament cu credit ... Mihai Luca Mihai Luca Bună ziua, În anul 2017 am achiziționat un apartament cu credit prima casa împreună cu soția. Anul acesta am divorțat, eu vreau sa rămân eu cu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt divortata si impreuna cu fostul sot am cumparat ... nutimarin nutimarin Buna ziua, sunt divortata si impreuna cu fostul sot am cumparat un apartament cu credit. Fostul sot a ramas in casa si plateste rata in continuare iar eu ... (vezi toată discuția)
Divort , partaj apartament cumpărat cu credit 1gabry 1gabry Daca eu am luat in credit de la banca cu sotia garant in timpul casniciei si am cumparat un apartament pe numele amundorora si nu a trecut decat un an de la ... (vezi toată discuția)