avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract vanzare-cumparare

Avem un titlu de propietate pentru 5 persoane pe 5 ha de pamant. La data emiterii titlului unul din cei 5 mostenitori a decedat. Succesiunea insa nu s-a facut.
In acelasi an unul dintre mostenitori a incheiat la un notar un antecontract de vanzare - cumparare pentru 1 ha si 0004 m din acea mostenire. In cadrul acestei vanzari nu au fost instiintati sau prezenti nici unul dintre ceilalti mostenitori. Mai mult de atat de acest contract s-a aflat in 2013 cand s-a facut succesiunea. Toti mostenitorii in viata au hotarat ca cele 5 ha sa nu se imparta ci sa se vanda in bloc.
Atunci s-a aflat de acest antecontract incheiat in mai 2006 si care spune ca actele trebuiesc perfectate pana in luna mai 2007. Acest act a fost perfectat conform Procesului verbal de punere in posesie eliberat de primarie cu mentiunea ca restul terenului apartine celorlati mostenitori. Se mai spune, citez :"in cazul in care eu vanzatorul nu ma voi prezenta la cererea promitentului cumparataor la termenul fixat prin prezentul antecontract, promitentul cumparator se va adresa instantei. Bineiteles ca niciuna dintre parti nu a putut incheia tranzactia.
Acum, in 2013, cand ceilalti mostenitori doresc sa faca vazarea celor 5 ha au fost amenintati cu darea in judecata de catre promitentul cumparator.
1. Prima mea intrebare este cum prin baza unui proces verbal s-a facut punerea in posesie a unuia dintre mostenitori alocandui-se un teren de 1 ha ?
2. Era normal ca in 2006 sa se poata face vanzarea unui lot de pamant dintr-o mostenire la care nu s-a facut succesiunea si fara acordul celor 3 mostenitori in viata si unul decedat ?
3. Ce pot face ceilalti mostenitori in aceasta situatie in care nu s-a facut scoaterea din indiviziune a mostenirii ?
Mentionez ca promitentul cumparator lucra in acel timp la cadastru si banuiesc ca stia foarte bine legea. Notarul a procedat corect ? Am luat legatura telefonic cu acel notar dar nu a vrut sa-mi spuna cum de a putut sa faca aceast antecontract fara succesiune si fara acordul celorlati mostenitori si ca daca ne da in judecata el nu crede ca va avea castig de cauza. Numai ca noi acum avem de suferit din cauza acestui act. Va solicit ajutorul si o consultanta ca sa vedem care sunt pasii pe care sa-i urmam. Acest antecontract s-a facut fara martori.
Va multumesc !
Ultima modificare: Joi, 5 Decembrie 2013
Maryanna88, utilizator

Alte discuții în legătură

Obtinere extras carte funciara Tina8888 Tina8888 Vreau sa ma ajutati cu o informatie : am dobandit printr-un antecontract de vanzare-cumparare o suprafata de teren (1 ha) prin reconstituirea de propietate ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare pamant arabil Viziru Viziru Am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare cu o doamna care detinea o cota de 1 ha din cele 5 mostenite de familia sa. In antecontract se specifica ca se ... (vezi toată discuția)
Putin ajutor va rog ..astept mai multe pareri..multumesc ionut daniel ionut daniel Buna ziua la toata lumea.Sa trec la direct la subiect..multi dintre d-voastra a-ti spus sa dau mai multe detalii sau chiar sa public tot si asa si fac sa fie ... (vezi toată discuția)